Опубліковано 29 жовтня 2015 року, 17:01

Смарт-сіті, екологічний моніторинг та безкоштовний WI-FI – перші 8 проектів Стратегічної сесії втілять в життя
Смарт-сіті тепер у Дніпропетровську. Кожен мешканець обласного центру матиме електронну картку зі всією інформацією про нього: банківські рахунки, пільги, медична картка тощо. Всі бюджетні витрати, забруднення екології та найпривабливіші туристичні місця в режимі он-лайн. Також в мережі інтерактивна карта недоліків роботи комунальників. Все це не фантастика, а один з проектів Стратегічної сесії Дніпропетровщини, що розпочинають втілювати в життя. Про нього та ще 8 проектів, що реалізують у найближчі півроку, розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

«Ці ідеї придумали такі ж жителі як і ми з вами. Всього за результатами сесії було більше 2 тисяч пропозицій. Їх обробили та обрали ті, що можна реалізувати найшвидше. Це 8 проектів, які ми втілимо у життя в найближчі півроку. Потім візьмемося за наступні. Кожен проект складається з невеликих завдань, які швидко виконуються», - наголосив Юрій Голик.

У першу чергу, переведуть в он-лайн режим всі закупки ліків у медзакладах. Щоб кожен мешканець регіону міг переглянути їх наявність.

У парках Дніпропетровщини встановлять безкоштовний WI-FI та розетки для ноутбуків. За словами Юрія Голика, вже є провайдер, готовий реалізувати цей проект найближчим часом.

Екологічний моніторинг он-лайн – ще один проект Стратегічної сесії, який втілять в життя за півроку. Карту забруднення міст Дніпропетровщини обіцяють створити в мережі вже за 3-4 місяці. На ній можна буде відслідкувати в режимі он-лайн кількість викидів в атмосферу, їх склад, а також динаміку скорочення забруднень. «Директори підприємств зможуть бачити, якої шкоди вони завдають екології регіону. А громадськість буде контролювати ці підприємства», - наголосив Юрій Голик.

Переведуть в електронний формат і звернення на гарячу лінію очільника регіону Валентина Резніченка. Додаток для смартфону, який вже розробляють ІТ-волонтери, дозволить фотографувати недоліки в роботі комунальних служб та відправляти на спеціальний сервер.

«Ми майже написали додаток для мобільного телефону. Його суть проста – побачили дірку на дорозі або люк, який поцупили, надсилайте через додаток фото до контакт-центру. Поки що у нас така система працює лише через фейсбук, але вже й в такому форматі вона дієва», - наголосив Юрій Голик.

Найбільшим проектом стане повне переведення облдержадміністрації в електронний формат. Весь документообіг буде спрощено, а ефективність роботи держслужбовців підвищена. Це дозволить скоротити штат ОДА ще на 20% вже наступного року.


Радник голови ОДА Юрій Голик розповів про перші 8 проектів Стратегічної сесії, що втілять у життя найближчим часом
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux