Опубліковано 30 березня 2018 року, 10:30

Понад 70 проектів для АТОвців втілив Центр допомоги бійцям при ДніпроОДА за три роки – Валентин Резніченко

Всеукраїнські спартакіади для бійців, ІТ-курси, заняття з англійської та айкідо, реабілітація в Україні й за кордоном, запливи на каяках, безліч різних тренінгів і майстер-класів, фести «Пісні, народжені в АТО» та перший в Україні Музей АТО. Все – для підтримки військових у мирному житті. Загалом за три роки перший в країні Центр допомоги бійцям АТО, створений у ДніпроОДА, реалізував понад 70 таких проектів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Підтримка бійців, що захищають наші кордони на Сході – обов’язок держави. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. АТОвці області оздоровляються в сучасних центрах реабілітації у Дніпрі та у Литві. Допомагаємо хлопцям оволодіти новими професіями або просто знайти справу до душі. Для цього організовуємо тренінги зі стартапів, ІТ-курси та заняття з англійської. Загалом за три роки реалізували понад 70 таких проектів», – зазначив Валентин Резніченко.

У 2015-му ДніпроОДА створила перший в Україні Центр допомоги бійцям АТО. Там відразу зрозуміли – підхід до адаптації хлопців у мирному житті має бути комплексним.

Наприклад, організували ІТ-курси та заняття з англійської. Їх відвідали вже майже 700 бійців. Для тих, хто бажає знайти нову справу до душі, проводять і тренінги зі стартапів.

Наприкінці 2015-го у Дніпрі відкрили Реабілітаційний центр для АТОвців – там хлопцям та членам родин загиблих надають медичну і психологічну допомогу. Сучасні фізіопроцедури, масаж, лікувальна фізкультура. А ще – різноманітні майстер-класи: випікання млинців, хенд-мейд – все це також сприяє реабілітації. Загалом у центрі вже оздоровилися близько 1,7 тис бійців.

Заняття спортом не менш важливі за медичну допомогу. Участь у Всеукраїнській спартакіаді для АТОвців, курсах з айкідо, запливах на каяках – це і активне дозвілля, і неформальне спілкування, і можливість провести час разом із родинами.

«Традиційними стали і різдвяні та весняні бали. Танці допомагають бійцям отямитися після травм та проявити себе у чомусь новому, незвичному для себе», – сказав Валентин Резніченко.

Один із наймасштабніших проектів – щорічний фестиваль «Пісні, народжені в АТО». Бійці з різних куточків України мають можливість виступити на дніпровській сцені із власними творами.

Перший в країні Музей АТО з’явився у Дніпрі. У вуличній та внутрішній експозиції – близько 5 тис експонатів. Серед інших –  броньована машина, що три роки поспіль рятувала бійців на Донбасі, ракета бойовиків, безпілотники, речі та світлини бійців, інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців. У мультимедійному залі показують документальні фільми українською та англійською про війну на Сході – одразу на чотирьох стінах. Це дозволяє глядачеві відчути себе в епіцентрі подій.

«Музей АТО – це, перш за все, пам’ять про події, про які мають знати прийдешні покоління, – підкреслив очільник області. – Не забуваємо й про дітей наших захисників. Малеча із задоволенням відвідує цирк, підлітки – розважаються під час лазертагових «боїв». Влаштовуємо для дітлахів і поїздки за кордон».

Бажаєте дізнатися більше про проекти ДніпроОДА для АТОвців? Адреса Центру допомоги бійцям АТО при ДніпроОДА: м. Дніпро, пр. О. Поля, 1. Телефон – 0686798961. Можна скористатися і групою «helpАТО» у Viber – viber://pa/?chatURI=helpato.

За три роки Центр допомоги бійцям АТО при ДніпроОДА реалізував понад 70 проектів –..

..перший в Україні Музей АТО,..

..фести «Пісні, народжені в АТО»,..

..спартакіади,..

..бали,..

..ІТ-курси,..

..заняття з англійської..

..та айкідо

Оздоровлення в реабілітаційному центрі для АТОвців –..

..це і сучасні фізіопроцедури,..

..і лікувальна фізкультура,..

..і допомога психолога,..

..а ще – безліч майстер-класів:..

..хенд-мейд,..

..випікання млинців

Найкраща реабілітація – разом із родинами

Запливи на каяках стали вже традиційними та довгоочікуваними

Для дітей бійців – ігри з лазертагу,..

..відвідування цирку,..

..кулінарний майстер-клас


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux