Опубліковано 19 березня 2019 року, 10:30

Понад 100 номерів показали учасники обласного дитячого талант-фесту «Z_ефір» у Марганці – Валентин Резніченко

Яскраві, харизматичні та обдаровані. Свої таланти під час одинадцятого кастингу талант-фесту «Z_ефір» демонстрували діти з Марганця і Томаківського району. На сцені зірочки показали понад 100 номерів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Всіляко підтримувати обдарованих дітей та допомагати їм розвивати таланти – завдання Президента України Петра Порошенка. У 2018-му на Дніпропетровщині ініціювали дитячий конкурс талантів «Z_ефір». Він – для зірочок від 5 до 16 років. Нині – другий сезон талант-фесту. Марганець став одинадцятим населеним пунктом області, що прийняв творчу естафету», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 На сцену вийшли дітлахи з Марганця і Томаківського району. Таланти демонстрували у п’яти номінаціях – вокальне та театральне мистецтво, хореографія, оригінальний та інструментальний жанри.

Серед конкурсантів – найбільше вокалістів. Учасниці ансамблю «Веснушки» представили пісню «Журавлине серце». Її виконали дев’ятнадцять дівчаток.

«Ми вдруге беремо участь у цьому конкурсі. Для другого сезону підготували цікавіші костюми, оновили склад ансамблю і обрали гарну пісню. Вона – про пташеня, яке народилося без крил і не може літати. І його мама залишається з ним, а не летить у вирій. Репетирували три місяці», – пояснює одна з «Веснушок» Даря Маковецька.

 Удруге на талант-шоу – Олександра Гасанова. Вона – переможниця першого сезону конкурсу.

«У мене вдома на фортепіано стоїть кубок. Щоразу коли проходжу повз нього –згадую перемогу і пишаюся собою», – говорить Саша.

Цьогоріч дівчина на сцені не сама. Поряд – її молодша сестра Елеонора. Разом співачки виконали відому пісню «Hit the Road Jack» англійською мовою.

«Я не вперше виступаю на великій сцені, однак торік не була готова до «Z_ефіру». Зараз зібралася й вирішила, що не треба втрачати шанс», – каже Еля Гасанова.

Серед учасників важко не помітити дівчинку в білій сукні та вуалі. Це – семирічна Кіра Кривко з Марганця. На «Z_ефірі» вона вперше, хоча поезії декламує із чотирьох років. Для дебюту на талант-фесті вона підготувала вірш Агнії Барто «У театрі».

«Готуватися мені допомагала мама. Спочатку ми вивчили вірш, а потім працювали над інтонацією та самим виступом», – розказує Кіра Кривко.

 Зірочки театру юного глядача «Смайл» підготували пантоміму «Із Парижа з любов’ю». Її репетирували протягом двох місяців. Дітлахи – в образі мімів. Грим – серйозний: кожному розмалювали обличчя різними фарбами.

«П’єса про те, як дуже сумна дівчина закохується в хлопця. Ми показуємо все мовчки. Потім – виконуємо танець», – ділиться виконавиця головної ролі в постановці Ангеліна Юрченко.

 Наступний кастинг масштабного конкурсу «Z_ефір» прийматиме Софіївка.

Півфінал талант-фесту – у квітні. Кращі з кращих вийдуть у фінал. Грандіозний підсумковий гала-концерт відбудеться наприкінці травня у Дніпрі.

Кастинг обласного талант-фесту «Z_ефір» приймав Марганець

На сцену вийшли діти з Марганця і Томаківського району

Вони співали,

…танцювали,

…вражали грою на музичних інструментах

Більшість виступів – вокальні

«Для другого сезону підготували цікавіші костюми, оновили склад ансамблю і обрали гарну пісню», – одна з «Веснушок» Дар’я Маковецька

На сцені – як дебютанти,

так і досвідчені виконавці

«У мене вдома на фортепіано стоїть кубок. Щоразу коли проходжу повз нього – згадую перемогу і пишаюся собою», – переможниця 2018-го року Олександра Гасанова. Праворуч – її сестра Елеонора

В образі мімів – діти театру юного глядача «Смайл»

Грим – серйозний: кожному розмальовують обличчя різними фарбами

Для журі та глядачів зірочки підготували пантоміму «Із Парижа з любов’ю»

Відбір у Марганці – одинадцятий

Попереду – ще три населені пункти

Полуфінал талант-фесту – у квітні

Кращі з кращих вийдуть у фінал

Підсумковий гала-концерт відбудеться наприкінці травня у Дніпрі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux