Опубліковано 23 листопада 2018 року, 11:30

Поблизу Софіївської опорної школи збудували сучасний стадіон – Валентин Резніченко

Продовжується реконструкція Софіївської школи, яку проводить Дніпропетровська ОДА. Поблизу закладу вже готовий до експлуатації пришкільний стадіон. На думку учнів, новий спортоб’єкт – найжаданіший подарунок. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «За завданням Президента України Петра Порошенка створюємо комфортне освітнє середовище в основних і опорних школах Дніпропетровщини. У 2018-му – їх більше 30-ти. Під час реконструкції навчальних закладів оновлюємо й стадіони», – зауважив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У Софіївській опорній школі пришкільний стадіон уже готовий. На ньому – стометрова бігова доріжка, яма для стрибків у довжину, баскетбольний і волейбольний майданчики, міні-футбольне поле. Будівельники встановили спортивне спорядження, наслали штучне покриття, нанесли розмітку. Однак до занять фізкультурою просто неба учні стануть весною.  

«До цього умови в нас були спартанські. Щоправда, ми примудрялися в них якось працювати. У нових умовах поки що не пробували. Однак сам вид стадіону вже захоплює. Тож  з нетерпінням чекаємо нагоди, щоб вийти і позайматися на ньому. Ні Софіївка, ні район ще не бачили такої спортивної споруди», – поділився учитель фізкультури Олександр Бородай. 

Реконструкція Софіївської школи – більше півроку.

Роботи тривають на двох корпусах. Основний об’єм – на будівлі початкових класів, якій більше 80 років. Підрядники перекрили дах, замінили вікна й систему опалення, на фініші – утеплення фасаду. Всередині приміщення зміцнили перекриття й настелили долівку. На другому поверсі стали до оздоблювальних робіт, на першому – обшивають стіни гіпсокартоном. Найближчим часом почнуть укладати плитку на сходах та санвузлах, завезуть лінолеум.

«Діти початкових класів ще потребують домашньої обстановки. І наша задача – створити її. Щоб дитина почувала себе вільно, захищеною, щоб їй тут хотілося навчатися», – переконана вчитель початкових класів Вікторія Пархоменко. 

Корпус, де навчаються старшокласники, також у стадії ремонту. Наразі роботи сконцентровані на триповерховому крилі. Тут вставили сучасні енергоефективні вікна, генерує тепло оновлена система опалення. Фасад почали облицьовувати яскравими панелями: превалюють білий, синій, жовтий і помаранчевий кольори.  

«Найбільше вражає те, що ми навчатимемося не у звичайній школі, а в сучасній. Вона буде мультимедійною і ненудною», – сказав десятикласник Максим Олейников. 

 «Завжди хотілося, щоб школа походила на міську. Щоб були нові й затишні класи. І ось нарешті почалися перетворення», – розказала десятикласниця Марія Хисна. 

У 2019 році планують оновити шкільний спортзал та привести до ладу прилеглу територію.

«Наші учні постійно писали «листи в майбутнє». У них ділилися, якою хочуть бачити свою школу – новітньою, із сучасними технологіями, комфортними меблями. І все це прийшло до нас – ми надзвичайно радіємо з того», – наголосила заступник директора школи Валентина Пархоменко. 

У Софіївській опорній школі здобувають знання більше 700 учнів. Заклад найбільший в об'єднаній громаді і в районі.

 У центрі Софіївки....

 ...реконструюють опорну школу.

Уже готовий до експлуатації стадіон.

  «До цього умови в нас були спартанські. Щоправда, ми примудрялися в них якось працювати. У нових умовах поки що не пробували. Однак сам вид стадіону вже захоплює. Тож  з нетерпінням чекаємо нагоди, щоб вийти і позайматися на ньому», – поділився Олександр Бородай.

 ...Бігова доріжка...

 ...майданчики для рухливих ігор....

...спортивне знаряддя...

 Заняття просто неба розпочнуться весною.

 Учні чекають з нетерпінням.

 Основний об’єм – на будівлі початкових класів, якій більше 80 років.

 «Діти початкових класів ще потребують домашньої обстановки. І наша задача – створити її. Щоб дитина почувала себе вільно, захищеною, щоб їй тут хотілося навчатися», – переконана Вікторія Пархоменко.

  На другому поверсі – оздоблювальні роботи...

 ...на першому – обшивають стіни гіпсокартоном.

 Приводять до ладу спортзал.

Уже закупили перші меблі.

Корпус, де навчаються старшокласники, також у стадії ремонту.

Фасад яскравий.

 Превалюють білий, жовтий, синій та жовтогарячий.

 «Найбільше вражає те, що ми навчатимемося не у звичайній школі, а в сучасній. Вона буде мультимедійною і ненудною», – сказав Максим Олейников.

Комфорні умови – для понад 70 учнів.

  «Завжди хотілося, щоб школа походила на міську. Щоб були нові й затишні класи. І ось нарешті почалися перетворення», – розказала Марія Хисна.

 У 2019 році планують оновити шкільний спортзал.

 Реконструкція – обласним коштом.

Заклад найбільший  в об'єднаній громаді і районі.

  У 2018-му Дніпропетровська ОДА осучаснює  більше 30-ти основних і опорних шкіл.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux