Опубліковано 29 листопада 2018 року, 15:30

Обласний кардіоцентр у Дніпрі обладнали надсучасним ангіографом для діагностики судин та операцій на серці – Валентин Резніченко

Обласний кардіологічний центр у Дніпрі обладнали найсучаснішим ангіографом. Завдяки новітньому обладнанню можна проводити професійну діагностику судин та операції на серці. Апарат придбали коштом Світового банку реконструкції та розвитку, спеціалізоване приміщення обладнала Дніпропетровська ОДА. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Мешканці будь-якого населеного пункту мають право на якісні медичні послуги – на цьому акцентує Президент України Петро Порошенко. У медзакладах Дніпропетровщини для лікарів і пацієнтів створюємо комфортні сучасні умови. Обласним коштом оновлюємо устаткування, проводимо реконструкцію відділень. Відчуваємо підтримку й міжнародних партнерів. Разом зі Світовим банком відкриваємо в регіоні нові амбулаторії, закуповуємо в лікарні новітнє обладнання», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Сучасним ангіографом обладнали обласний кардіоцентр у Дніпрі. Canon Infinix-8000 – апарат нового покоління. Він дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин серця, мозку, нирок і всіх відділів аорти, допомагає чітко визначити область ураження та причину виникнення патології.

«Раніше ми могли допомагати лише хворим із судинними захворюваннями серця. Для обстеження ж інших органів – направляли в лікарню Мечникова. Тепер комплексне обстеження можна провести тут, на місці, і за один сеанс. Найважливіше – завдяки цьому обладнанню будемо поліпшувати стан здоров’я та рятувати життя пацієнтів», – розказала директор закладу Олена Лугова.

За словами медиків, два ангіографи, які є в закладі, донедавна працювали в цілодобовому режимі за різними напрямками. Тепер один з них виділили винятково під екстрену допомогу при інфарктах.

«Ангіограф не обмежений вагою пацієнта і здатний витримати більше 200 кг. Це важливо з точки зору навантаження на платформу при реанімації хворого. Сучасний апарат дозволяє синхронно працювати двом бригадам медиків – хірургам і реаніматологам», – розказав завідувач відділення ренгненендоваскуляторної хірургії  Дмитро Корнілов. 

Новий апарат покликаний лікувати інфаркти та інсульти, завдяки ньому можна встановлювати стенти. Ще одна з переваг – моделювання 3D зображення органів: це спрощуватиме роботу судинних хірургів.

«Це найсучасніше обладнання в області для діагностики та оперативних утручань. Крім того, цьогоріч витратні матеріали для коронарографії та стентування обійшлися обласному бюджету у 60 млн грн. Жодна область не виділяє стільки коштів на лікування серцево-судинних захворювань», – наголосила директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталія Будяк. 

Для пацієнтів нове обладнання нешкідливе: рівень опромінення дозволяє обстежувати навіть дітей.

«Загалом цьогоріч обласним коштом закупили 44 одиниці обладнання на суму майже 200 млн грн. Прагнемо, аби мешканці області не їхали за якісною медичною допомогою у столицю чи за кордон, а отримували її вдома», – акцентував радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

У 2017-му для лікарень Дніпропетровщини придбали близько півсотні одиниць обладнання. Серед них – ангіографи, томографи, апарати штучного дихання, інкубатори для новонароджених.

Ангіографія – метод спеціального рентгенологічного дослідження судин різних органів. Він дозволяє точно оцінити структуру судин різного калібру, виявити зони звуження, порушення кровообігу, аномалії розвитку і патологію, діагностувати новоутворення.

Ангіографія найчастіше застосовується в кардіології, неврології та судинній хірургії.

Обласний кардіологічний центр обладнали найсучаснішим ангіографом.

  Він дозволяє проводити дослідження судин...

 ...допомагає визначити причину виникнення патології.

 «Це найсучасніше обладнання в області для діагностики та оперативних утручань. Крім того, цьогоріч витратні матеріали для коронарографії та стентування обійшлися обласному бюджету у 60 млн грн. Жодна область не виділяє стільки коштів на лікування серцево-судинних захворювань», – наголосила Наталія Будяк.

Новий апарат покликаний лікувати інфаркти та інсульти...

 ... завдяки ньому можна встановлювати стенти.

Ще одна з переваг – моделювання 3D зображення органів

... це полегшить роботу судинних хірургів.

Для пацієнтів ангіограф нешкідливий.

 Витратні матеріали для коронарографії та стентування.

«Загалом цьогоріч обласним коштом закупили 44 одиниці обладнання на суму майже 200 млн грн. Прагнемо, аби мешканці області не їхали за якісною медичною допомогою у столицю чи за кордон, а отримували її вдома», – акцентував  Юрій Голик.

 Ангіографія – метод спеціального рентгенологічного дослідження судин різних органів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux