Опубліковано 11 листопада 2019 року, 15:45

На Дніпропетровщині проходить  перша в Україні міжнародна медична конференція за підтримки НАТО

Презентації, дискусії та практичні тренінги. У Дніпрі стартувала міжнародна медична конференція. Лікарі Дніпропетровщини разом із консультантами зі США обговорюють питання безпеки, протидії та реагування на надзвичайні події на Сході України. Також для медиків проведуть  низку тренінгів за програмою НАТО «Наука за мир і безпеку». Конференцію відкрив очільник регіону Олександр Бондаренко.

«Ця конференція – надзвичайно важлива та актуальна подія для Дніпропетровської області. Пять років тому ніхто не був готовий ані до війни, ані до порятунку великої кількості поранених. Проте лікарі Дніпропетровщини зробили неможливе та стали сучасними героями нашої країни. За роки війни на Сході України  вони врятували життя тисячам бійців. Під час конференції  вони зможуть поділитися власним досвідом – як їм вдалося це зробити у складних умовах , – наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації  Олександр Бондаренко. – Хочемо, щоб цей форум започаткував низку заходів для підвищення кваліфікації наших медиків».

До конференції приєдналися майже 300 військових та цивільних лікарів. Упродовж тижня фахівці зі США проведуть для них низку навчальних тренінгів. Серед основних напрямків – захист від хімічної, біологічної та ядерної загрози, екстрена допомога постраждалим у «гарячих» точках.

«Серед пріоритетних питань, які розглядатимемо – безпека та здоров’я дітей і літніх людей на Сході України. Адже це – найбільш соціально незахищені групи населення. Також у центрі нашої уваги – допомога маломобільним людям», – сказав директор Гуманітарної Ініціативи Гарварду, доктор Майкл Ван Ройен.

В Україні такий медичний форум проходить вперше. Його організували програма Гуманітарна Ініціатива Гарварду, Програма НАТО «Наука за Мир і Безпеку» та Дніпропетровська обласна лікарня ім. І.І. Мечнікова.

«Участь наших лікарів у цій конференції підіймає їхні компетенції на рівень країн НАТО. Але з іншого боку – знання, навички та успішні практики, здобуті нашими лікарями у роки війни, є дуже цінними і для медиків інших країн, – сказала міністерка охорони здоров’я України Зоряна Скалецька. – В Україні дійсно є фахівці надзвичайно високого рівня – і ми це показуємо нашим іноземним колегам».

Форум триватиме до 15 листопада.

У Дніпрі стартувала міжнародна медична конференція

В Україні такий форум проходить вперше

«Ця конференція – надзвичайно важлива та актуальна подія для Дніпропетровської області. Хочемо, щоб форум започаткував низку заходів для підвищення кваліфікації наших медиків», - очільник регіону Олександр Бондаренко

До конференції приєдналися майже 300 учасників

Фахівці зі США проведуть для них низку навчальних тренінгів

 «Серед пріоритетних питань, які розглядатимемо – безпека та здоров’я дітей і літніх людей на Сході України», - директор Гуманітарної Ініціативи Гарварду, доктор Майкл Ван Ройен

Медичний форум організували програма Гуманітарна Ініціатива Гарварду, Програма НАТО «Наука за Мир і Безпеку» та Дніпропетровська обласна лікарня ім. І.І. Мечнікова

«В Україні дійсно є фахівці надзвичайно високого рівня – і ми це показуємо нашим іноземним колегам», - міністерка охорони здоров’я України Зоряна Скалецька

Форум триватиме до 15 листопада

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux