Опубліковано 14 вересня 2021 року, 16:30

На Дніпропетровщині американські лікарі допомагають оперувати дітей з опіками 

На Дніпропетровщині розпочала роботу Виїзна міжнародна клініка.  Американські лікарі допомагають місцевим фахівцям оперувати дітей після опіків, важких травм, із вродженими аномаліями розвитку кінцівок. Усе – безкоштовно, повідомили в облдержадміністрації. 

«Це унікальний проєкт. Для наших лікарів організуємо конференцію та майстер-класи. Адже спілкування  з колегами з інших країн – цінний досвід та величезний заряд енергії», – зазначила начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям Дніпропетровської ОДА Наталія Шмалько.

У складі виїзної клініки «Лікарі об’єднуються для допомоги дітям» – 9 фахівців із 6 різних американських штатів та медсестра. Разом із понад 35 дніпровськими медиками вони вже розпочали роботу.

«Працюють лікарі різної спеціалізації. Зокрема, щелепно-лицьової хірургії та кінцівок. Можемо одночасно робити дитині 3-4 операції. Це не косметичні, а реконструктивні втручання, які повертають функції», – розповів професор Гарвардської медичної школи, лікар Масачусетської клініки Генадій Фузайлов.

Для роботи виїзної клініки в Обласній дитячій лікарні виділили окремий поверх. Підготували операційні, перев’язувальні, палати реабілітації.

«Цей проєкт – можливість для дітей з усієї країни отримати висококваліфіковану допомогу. А для медиків Дніпропетровщини – здобути унікальний досвід»,  сказала в.о. директора департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко.

«Зробили усе можливе, аби колегам було максимально комфортно працювати. Та надати дітям необхідну допомогу.  Проєкт було б неможливо втілити без підтримки обласної та міської влади»,  додав генеральний директор Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

Із понад 100 заявок організатори відібрали для участі у проєкті 35 дітей з різних областей України. Пацієнтам – від 1,5 до 19 років.

«У жовтні 2013-го син підпалив себе запальничкою. На ньому спалахнув весь одяг. Потрапив з опіками до Обласної дитячої лікарні. Вже 7 років лікуємось тут, – розповіла Юлія Яночкіна з Синельникового. – Незабаром американські хірурги робитимуть сину операції на голові та руці. А ще відновлюватимуть вухо».

Серед учасників програми – і Кирило Похиленко з Дніпра. Два роки тому 8-річний хлопчик отримав серйозні хімічні опіки.

«У сина були опіки 40% тіла, сильно постраждала ліва сторона. Завдяки професіоналізму лікарів його врятували, – сказала мама Євгенія Похиленко. –  Дуже вдячні за те, що потрапили до цієї програми. Вчора сину вже зробили чергову операцію, вона тривала 3,5 години. Робили одночасно кілька втручань».

Міжнародна клініка працюватиме у Дніпрі до 17 вересня.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux