Опубліковано 30 листопада 2018 року, 12:30

Мовознавець Олександр Авраменко провів неформатний урок для школярів та студентів Дніпропетровщини

Не варто боятися власних помилок, на них потрібно вчитися. Відомий український філолог і телеведучий Олександр Авраменко розповів абітурієнтам Дніпропетровщини всі секрети успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання. На мотиваційну зустріч до будівлі облдержадміністрації  завітали майже 1,5 тис. старшокласників та студентів коледжів. 

 «Творчі зустрічі в будівлі Дніпропетровської ОДА – вже традиція. Цього разу до нас завітав відомий український філолог, доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, ведучий телеканалу «1+1» Олександр Авраменко. Протягом двох днів він проводить майстер-класи для освітян та абітурієнтів області. Це своєрідні уроки, але у сучасній, нестандартній формі. Важливо сьогодні прищеплювати жагу до навчання, особливо, до вивчення державної мови», – розповів директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький.   

Майстер-клас тривав півтори години. Правила з мовознавства Олександр Авраменко поєднував із життєвими прикладами – розібрали помилки у вимові відомих політиків та артистів.

 «Підготовка до вступу у виш – особливий період у нашому житті. Молодь мріє про певний фах.  Важливо, щоб вони знайшли своє покликання. Прагну допомогти їм у цьому. Звісно, за одне заняття реально вивчити якусь тему неможливо. Але моя мета – мотивувати дітей. Подарувати натхнення працювати над собою, не здаватися, боротися з лінню. І, звісно, не боятися помилок», – розповів мовознавець Олександр Авраменко.

 На «неформатний урок» завітали учні старших класів та студенти коледжів з усієї області – загалом майже 1,5 тис. абітурієнтів.

«Наш клас підготував багато цікавих питань для Олександра. Цікаво почути його поради щодо ЗНО. Я переглянула всі його уроки. Вони дійсно ефективні. Люблю українську  і постійно стараюся поглиблювати свої знання», – сказала  учениця 11 класу Камянської колегії №16  Марія Гончаренко.

 «Хороший захід. Такі зустрічі дійсно мотивують до навчання», – сказав  студент Новомосковського коледжу економіки і права Юрій Гузинов. 

 Зустріч з лінгвістом – вже друга. Вчора професійні «лайфхаки» від Олександра Авраменка отримали освітяни регіону.

Організатор безкоштовних майстер-класів – Дніпропетровська ОДА. 

 У Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся майстер-клас мовознавця Олександра Авраменка

 Відомий філолог та телеведучий поспілкувався зі школярами та студентами з усієї області

 Розповів секрети успішного складання ЗНО

 Олександр Авраменко: «Підготовка до вступу у виш – особливий період у нашому житті. Молодь мріє про певний фах.  Важливо, щоб вони знайшли своє покликання. Прагну допомогти їм у цьому. Звісно, за одне заняття реально вивчити якусь тему неможливо. Але моя мета – мотивувати дітей. Подарувати натхнення працювати над собою, не здаватися, боротися з лінню. І, звісно, не боятися помилок»

На зустріч з експертом завітали абітурієнти з різних куточків Дніпропетровщини

Загалом – майже 1,5 тис. дітей

Марія Гончаренко: «Наш клас підготував багато цікавих питань для Олександра. Цікаво почути його поради щодо ЗНО. Я переглянула всі його уроки. Вони дійсно ефективні. Люблю українську  і постійно стараюся поглиблювати свої знання»

 Юрій Гузинов: «Хороший захід. Такі зустрічі дійсно мотивують до навчання»

Правила з мовознавства Олександр Авраменко поєднував із життєвими прикладами – розібрали помилки у вимові відомих політиків та артистів

Олексій Полторацький: «Важливо сьогодні прищеплювати жагу до навчання, особливо, до вивчення державної мови»

Зустріч з лінгвістом – вже друга

Організатор безкоштовних майстер-класів – Дніпропетровська ОДА.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux