Опубліковано 28 листопада 2018 року, 12:30

Дніпропетровська ОДА реконструює Карпівську опорну школу – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація осучаснює опорну школу в селі Карпівка Широківського району. У розпалі – термомодернізація фасаду та капремонт приміщення лівого крила будівлі. Масштабна реконструкція – в декілька етапів. Після її завершення майже дві сотні маленьких мешканців Карпівської громади матимуть сучасні умови і для навчання, і для занять спортом. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкрила величезні можливості для громад. Допомагаємо територіям відроджувати інфраструктуру. Для маленьких мешканців сіл створюємо новітній освітній простір. Одночасно реконструюємо понад 30 основних і опорних шкіл. Приводимо до ладу і Карпівський опорний заклад», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Карпівська опорна школа у 2018-му справила ювілей. 50-річна будівля з цегляним фасадом давно потребувала осучаснення, а головне – утеплення.

«Місцева влада не залишала нас поза увагою. У школі поміняли покрівлю, вікна, але на кардинальну модернізацію, на жаль, «замахнутися» не могли. Та утеплена будівля – це і затишок у класах, і економія енергоресурсів, і взагалі, комфорт для дітей та всього педколективу», – зазначила директор школи Людмила Олійникова.

На глобальну реконструкцію закладу «замахнулася» Дніпропетровська облдержадміністрація. Нині фасад утеплюють разом із фундаментом. Він буде вентильований, світлий, з різнобарвними «вкрапленнями».

«Нас всіх дуже тішить те, що почалися такі масові вливання коштів у розвиток шкіл. У теплих, комфортних, світлих класах і нам краще працюватиметься, і у дітей буде більше позитиву та натхнення. Адже обстановка створює настрій», – підкреслила вчителька Ганна Мельніченко.

У розпалі – капремонт приміщення лівого крила. Підрядники вже замінили електропроводку. Нині осучаснюють систему опалення, водопровід, каналізацію. У класах шпаклюють стіни, монтують стелю, готують підлогу під лінолеум.

«Нам вже кортить потрапити до нових яскравих класів. Думаю, і вчитися буде цікавіше, і навіть поведінка учнів зміниться на краще», – сказала учениця Діана Мельникова.

Наступний етап капремонту – осучаснення правого крила та центральної частини школи, де зараз навчаються діти. А ще – реконструкція спортивного та актового залів. Облаштують і тренажерку. Там зможуть безкоштовно займатися спортом всі мешканці громади.

Осучаснять і шкільний стадіон. Буде футбольне поле, бігові доріжки та ігрові майданчики.

«Сучасний спортмайданчик та зручне футбольне поле – чудова новина! Ми з друзями частенько полюбляємо поганяти м’яча. Тож будемо з нетерпінням чекати на нове покриття», – поділився учень Ілля Півторак.

У Карпівській опорній школі – майже 200 учнів. Це мешканці Карпівки та семи сіл об’єднаної громади.


ДніпроОДА реконструює Карпівську опорну школу

Підрядники утеплюють фундамент,..

..фасад

Фасад буде вентильований, з різнобарвними «вкрапленнями»

«Нас всіх дуже тішить те, що почалися такі масові вливання коштів у розвиток шкіл», – Ганна Мельніченко

У розпалі – капремонт приміщення лівого крила

Ремонтники міняють комунікації,..

..шпаклюють стіни,..

..готують підлогу

«Нам вже кортить потрапити до нових яскравих класів», – Діана Мельникова

Згодом реконструюють і шкільний стадіон

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux