Опубліковано 16 листопада 2018 року, 13:30

Члени Нацради України з питань телебачення і радіомовлення провели в Дніпрі виїзне засідання із компаніями та провайдерами області

Перехід на цифрове мовлення та квоти. Ці та інші питання були розглянуті на виїзному засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Дніпрі. Зроблене та плани на майбутнє обговорювали з керівниками майже 50-ти телерадіокомпаній та провайдерів програмної послуги області.

 «Щоразу приїжджаємо до Дніпра з новими задачами. Цього разу прагнемо обговорити перехід на цифрове мовлення, відносини кабельних операторів, можливе підвищення тарифів зі сторони великих медіагруп, перспективу створення локального мультиплексу. Такий вже є в Одесі, хочу почути, чи цікаво це Дніпропетровщині. Не оминемо також тему мовлення громад», – зазначив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

Ще одне питання – виконання телерадіоорганізаціями мовних квот на сьогодні, додав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«Місцеві, регіональні радіостанції перевищують квоти українською мовою. Завдяки цьому ми бачимо, що кількість якісних вітчизняних пісень в ефірах суттєво зросла. Це був перший етап, – зауважив Сергій Костинський. – Нині завершився перехідний етап щодо впровадження мовних квот на телебаченні. Ми розпочали моніторинг каналів. Наголошую, що не потрібно робити зайвої роботи – фільтрувати та переозвучувати гостей програм, спікерів у новинах. Кожна людина може висловлюватися на тій мові, яка зручна для нього. Питання квот стосується журналістів, ведучих, дикторів».

Торкнулися й теми штрафів. Зокрема за неподання інформації про медіавласників.

«Жодного штрафу за неподання інформації про медіавласників цього року не було прийнято, тобто Дніпропетровщина – у відмінниках. Дякую за прозорість», – сказала член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук.

Учасники зустрічі обмінювалися думками.

«З 1-го вересня цього року всі переходять на цифру. Я представляю суспільний мовник в обласному центрі, знаю таку ситуацію, що у багатьох маленьких населених пунктах існує проблема з переходом на новий формат. Заспокоїлася, бо Нацрада вже вирішує це питання», – поділилася продюсер філії ПАТ «НСТУ» «Дніпропетровська регіональна дирекція» Оксана Цибуля.

Загалом на Дніпропетровщині 200 телерадіокомпаній та провайдерів програмної послуги.

 Члени Нацради України з питань телебачення і радіомовлення

 … провели в Дніпрі

 … виїзне засідання із компаніями та провайдерами області

 Говорили про перехід на цифрове мовлення

… та квоти

 «Наголошую, що не потрібно робити зайвої роботи – фільтрувати та переозвучувати гостей програм, спікерів у новинах. Кожна людина може висловлюватися на тій мові, яка зручна для нього. Питання квот стосується журналістів, ведучих, дикторів», – член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський

 Серед решти питань – відносини кабельних операторів, можливе підвищення тарифів зі сторони великих медіагруп, перспективу створення локального мультиплексу

 Запитання

«У багатьох маленьких населених пунктах існує проблема з переходом на цифру. Заспокоїлася, бо Нацрада вже вирішує це питання», – продюсер філії ПАТ «НСТУ» «Дніпропетровська регіональна дирекція» Оксана Цибуля

 На зустрічі – керівниками майже 50-ти телерадіокомпаній

 … та провайдерів програмної послуги області

Загалом на Дніпропетровщині 200 телерадіокомпаній та провайдерів програмної послуги

 

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux