Опубліковано 27 січня 2015 року, 16:10

Святослав Олійник прийняв гуманітарний вантаж від ЄС та ООН
Це гуманітарна допомога Україні від 9 країн ЄС – Німеччини, Польщі, Австрії, Фінляндії, Данії, Франції, Латвії, Естонії та Словенії. Член Європейської комісії з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Христос Стиліанідіс передав цей вантаж заступнику голови облдержадміністрації Святославу Олійнику. У подальшому допомога буде розподілена серед переселенців та громадян, які живуть на територіях, що тимчасово не контролюються української владою.
«Коли ми відчуваємо цей дух солідарності, це дає і нам додаткові сили вирішити ті проблем, з якими ми зіткнулися. Я запевняю, що кожний предмет гуманітарної допомоги дійде до людей, які дійсно потребують цієї допомоги. Ті громадяни, які потрапили в біду, не залишаються без нашої спільної допомоги», - сказав Святослав Олійник.
Загалом до Дніпропетровщини прибуло 85 тонн гуманітарної допомоги - 3 літаки та 7 трейлерів. Це намети, ковдри, спальні мішки, теплий одяг, генератори тощо.
«Європейський Союз сьогодні тут, з вами, там, де це потрібно. І я для того, щоб показати, що солідарність Європейського Союзу є сильною та відчутною… Ми з Україною з самого початку гуманітарної кризи. Ми не залишимо Україну», - зазначив Христос Стиліанідіс.
Він також пообіцяв всім жителям України, що Європейський Союз буде й надалі допомагати всім тим, хто потерпає від конфлікту в Україні.
Довідка:
Зважаючи на гуманітарну кризу, Європейська Комісія вже надала Україні понад 32,5 млн. євро: 11 млн. євро у вигляді гуманітарної допомоги, 40% якої спрямовано на території, які не контролюються українською владою; 21,5 млн. євро – для невідкладних приготувань до зими та допомоги для відновлення та відбудови. Допомога ЄС також покриває невідкладні потреби українських біженців у Білорусі та Росії. Кошти, які надходять від країн-членів ЄС, сягають понад 47 млн. євро.
Євросоюз повністю підтримує зусилля, спрямовані на політичне розв’язання конфлікту на Сході України.
Окрім того, Євросоюз посилив свої зобов’язання щодо економічних і політичних реформ в Україні. Зокрема, у березні Брюссель зобов’язався підтримати амбітний процес реформ в Україні за допомогою 11 млрд. євро протягом наступних кількох років. У 2014 році з власного бюджету Євросоюз виділив понад 1,6 млрд. євро. Допомога Україні надається переважно через макрофінансову підтримку, бюджетну допомогу та проекти.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux