Опубліковано 06 лютого 2024 року, 18:00

На Дніпропетровщині урочисто відкрили другий етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч»

На Дніпропетровщині стартував другий етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Урочисто його запустили у Кам’янському. Учасники долучилися до телемосту з іншими областями. Привітати їх приїхали і начальник ОВА Сергій Лисак та амбасадори проєкту – срібна призерка Олімпіади з академічного веслування Діна Міфтахутдінова та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин

«Дякую за ініціативу Президенту. Адже цей проєкт – не тільки про спортивні змагання. Він – про єдність та справжній командний дух», – зазначив очільник області Сергій Лисак.

Під час відкриття у Кам’янському хлопці та дівчата долучилися до телемосту. Вийшли на зв’язок зі столицею, Київською, Одеською і Львівською областями. Змодерував онлайн-спілкування шоу-мен Юрій Горбунов. А до учасників звернулися зіркові спортсмени – боксер Олександр Усик, стрибунка Ярослава Магучіх та футболіст Андрій Шевченко.

Кожен регіон мав «місію» – популяризувати певний вид спорту. Дніпропетровщині дісталося спортивне орієнтування.

«Головне у ньому – це карта та компас. А ще – фізична витривалість, – розповів голова обласної федерації спортивного орієнтування Валерій Заєрко. – У нашій області цей вид спорту – на високому рівні. Маємо чемпіонів світу та Європи. Цьогоріч до складу збірної від регіону увійшли 20 людей». 

Для семикласниці Віри Васильченко цей вид спорту – новий. Вона тільки напрацьовує перші навички. А паралельно – займається боксом і танцями.

«З командою тренувалися біля школи – класний керівник виставив пункти, які мали знайти. Навіть у погану погоду ми йшли до своєї мети. Спорт взагалі вчить не здаватися. Дає натхнення і сили», – поділилася дівчинка. 

А от її ровесниця Марія Ярова вже має досвід в орієнтуванні на місцевості. Чотири роки займається у туристичному гуртку.

«Тренуємося 2-3 рази на тиждень. Я вмію зав’язувати 15 різних вузлів. Декілька разів ходила в похід. Часто їжджу на різні змагання», – розповіла вона. 

На другому етапі всеукраїнської першості між собою змагатимуться школи в громадах. Кращі перейдуть на районний рівень, далі – обласний. І врешті – національний фінал.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux