Опубліковано 09 жовтня 2020 року, 16:30

На Дніпропетровщині заклали перший камінь у будівництво «зеленої» фабрики на «АрселорМіттал Кривий Ріг»

«АрселорМіттал Кривий Ріг» частково відмовиться від агломераційного виробництва на користь «зеленої» металургії. Для цього підприємство інвестує 250 млн доларів у будівництво сучасної фабрики огрудкування. Таких домовленостей раніше дійшли голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко та ключовий акціонер компанії Лакшмі Міттал під час зустрічі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. І ось нарешті будівництво стартувало. До закладення «першого каменю» долучився очільник області.

«Завдяки конструктивному діалогу з бізнесом знаходимо спільні точки – зростання виробництва з одночасним зниженням навантаження на довкілля. Будівництво сучасної фабрики огрудкування на «АрселорМіттал Кривий Ріг» – гарний приклад інвестиції в модернізацію промисловості та екологію. Запуск нової лінії означає початок «озеленення» вітчизняної металургійної галузі в цілому. Зі свого боку будемо моніторити темпи її будівництва. У перспективі маємо досягти в регіоні європейських норм викидів. Адже найважливіше – здоров’я та життя наших мешканців», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Проєктна потужність майбутньої фабрики огрудкування – до 5 млн тонн окатишів на рік. Вони стануть паливом для доменних печей. Це частково замінить агломерат, а отже, дозволить закрити два аглоцехи. Ще один наразі модернізують.

«Металургія – базова та стратегічна галузь вітчизняної промисловості. Тож кожен крок у її модернізації та «озелененні» вкрай важливий для розвитку економіки України в цілому», – зазначив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий.

«Робота нової фабрики, разом із закриттям аглоцехів №1, 3 та реконструкцією 2-го, знизить загальний обсяг викидів забруднюючих речовин підприємства на 78 тис тонн на рік, вуглекислого газу – на 800 тис тонн. Та на досягнутому не зупинятимемося. Найближчим часом плануємо інвестувати в модернізацію підприємства ще понад 700 млн доларів», – сказав заступник генерального директора «АрселорМіттал Кривий Ріг» Володимир Теслюк. 

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – одне з найпотужніших гірничо-металургійних підприємств України та найбільший іноземний інвестор у країні. Водночас це виробництво – серед найбільших забруднювачів повітря в області. Наразі над виправленням ситуації спільно працюють Дніпропетровська ОДА та представники «АрселорМіттал Кривий Ріг».  

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux