Делегація Чеської Республіки з візитом на Дніпропетровщині: ділові зустрічі та форум для підприємців двох країн

В обласні з візитом офіційна та бізнес-делегації з Чеської Республіки. На чолі – Уповноважений Уряду країни-партнерки з питань відновлення України Томаш Копечний. Серед іноземних гостей й представники понад 20 компаній. Розпочали роботу на Дніпропетровщині із зустрічі з очільником регіону Сергієм Лисаком та командою ОВА. Після долучилися до форуму для підприємців. 

«Вдячний керівництву Чеської Республіки та народу країни-партнерки за підтримку у нашій боротьбі з російським агресором. За реалізовані та заплановані гуманітарні проєкти. А також ініціативи і організацію зустрічей, які допомагають розвивати економіку регіону та України. Впевнений – з такими друзями обов’язково переможемо», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак. 

Чеська делегація приїжджає до Дніпропетровщини не вперше. Втім, цього разу вона найбільша за час повномасштабної війни.

«Приїжджаючи сюди, я зустрічаюся із суперменами, зі сталевими людьми Дніпропетровщини. Це четвертий мій візит до регіону. Відзначу – постійно зростає й число бізнесменів, які зацікавлені у спілкуванні та співпраці з вами», – підкреслив Уповноважений Уряду Чеської Республіки з питань відновлення України Томаш Копечний. 

Від цих партнерів регіон отримує чималу допомогу. Це підтримка людей, які страждають через агресію ворога. Оснащення важливих підприємств генераторами. Передають й транспорт та обладнання для лікарень. Спільно з чехами область реалізує освітні та бізнес-проєкти.

«Чеська Республіка взяла під патронат нашу область і надає підтримку у різних сферах. Від інфраструктури, енергетики, медицини до гуманітарної допомоги. Сьогодні зібралися на бізнес-форумі, щоб об’єднати сили, думки та ініціативи для подальшої спільної роботи», – додав Президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко.

Зустріч для представників бізнесу двох країн у такому форматі організовують вже вдруге. Цього разу вона зібрала до 100 українських підприємців та понад 20 чеських. Для присутніх – це майданчик можливостей. Шанс познайомити колег зі своєю справою, продуктом чи послугами. Знайти партнерів та закласти підґрунтя для нових проєктів.

«Наша компанія вже 125 років на ринку. Виготовляємо контейнери для відходів – комунальних, медичних, радіоактивних та промислових. Раніше працювали з підприємством на Львівщині. З початком війни воно закрилося, тому ми у пошуках партнерів», – поділився представник чеської компанії Мілан Онгер. 

«Це другий українсько-чеський форум, який відвідую. На першому цікавилася поставкою запасних частин для автобусів. Втім, тоді були представлені компанії, які обслуговують залізницю. Та вірю, що у такому форматі зустрічей знайдемо партнерів», – резюмувала директорка одного з автотранспортних підприємств області Лариса Новікова. 

Всю цю роботу координує Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Його створення – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux