Опубліковано 10 листопада 2020 року, 14:34

37 вихованців Дніпропетровского відділення МАН стали призерами Всеукраїнського конкурсу дослідницьких проєктів 

У форматі онлайн відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів Малої академії наук. Вихованці Дніпропетровського відділення МАН здобули 37 нагород:  9 золотих, 14 срібних та 14 бронзових. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олексій Полторацький.  

«Сучасне покоління – унікальне. Молодь нестандартно мислить, досліджує питання, які раніше ніхто не піднімав. Багато уваги приділяє глобальним темам, – зазначив Олексій Полторацький. – Всеукраїнський конкурс-захист робіт продемонстрував, наскільки потужний потенціал мають науковці Дніпропетровщини. На загальнодержавному рівні область представляли 57 учасників. Серед них 9 стали переможцями, ще по 14 – срібними та бронзовими призерами у своїх секціях». 

Вихованець Дніпропетровського відділення МАН України Роман Костенко став переможцем у секції «Математичне моделювання». Хлопець вже вдруге отримав «золото» на конкурсі дослідницьких проєктів. Цьогоріч, каже, презентував вдосконалений науковий доробок, над яким працював і минулого року. В дослідженні виводив нові теореми з геометрії про еліпс та гіперболу. Відкриття Романа Костенко можна буде використовувати, зокрема, під час дослідження космосу. Адже більшість небесних тіл на орбіті якраз мають траєкторію еліпса та гіперболи.

«Подібні конкурси дають проявити себе. Важливу роль також відіграє матеріальне заохочення. Наприклад, переможці отримують президентську стипендію, – розповів Роман Костенко. – На минулорічну стипендію я придбав потужний ноутбук для наукової роботи. Грошову винагороду цього року також витрачу на щось корисне для подальших досліджень».   

Відзнаку глядацьких симпатій отримали 4 представники Дніпропетровської області: Тетяна Дуленко, Вероніка Подлєснова, Дар’я Левіна, Софія Василець. Їм подарували сімейні візити до Музею науки Малої академії наук України.

Проводили захід у форматі віртуальної виставки. Доєдналися майже 1,2 тис учасників, а за конкурсні проєкти віддали загалом 100 тис голосів. Переможцям і призерам вручили більш ніж 500 нагород. А ще – стипендії Президента України та запрошення на участь у міжнародних подіях.

Ведучими прямої трансляції стали учасники групи «ТНМК» Фоззі та Фагот. Також були мотиваційні включення експертів із NASA, MILSET, Пентагону. До телемосту з Мексикою долучився очільник MILSET і Національної мережі науки та технологій Роберто Ідальго. Особливими стали включення з радником Генерального директора ЮНЕСКО Жаном-Полем Жусто Нґоме Абьяґою, а також із дипломатами українського посольства у США.

Список призерів від Дніпропетровської області – за посиланням.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux