Опубліковано 13 травня 2021 року, 10:30

Стаціонар, діагностика та реабілітація в одному медзакладі: у Дніпрі модернізують дитячу лікарню №5 

У Дніпровській дитячій лікарні №5 – розпал масштабної реконструкції. Підрядники працюють над внутрішнім оздобленням. А ще завершують фасадні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Перетворюємо Дніпровську міську дитячу лікарню №5 на сучасний медичний центр. Для маленьких пацієнтів – комфортні умови, потужна діагностична та реабілітаційна бази», – зазначив очільник області Валентин Резніченко. 

У 7-поверховому корпусі буде три стаціонарні відділення – педіатричне, неврологічне та психіатричне. А ще – консультативно-діагностичний блок. Там прийматимуть лікарі вузькопрофільних спеціальностей.

Найцінніше – велика реабілітаційна база. Вона – для відновлення дітей із захворюваннями нервової системи та різними патологіями. Облаштують сучасні зали лікувальної фізкультури, сенсорну кімнату. Відремонтують басейн з підйомником для пацієнтів з інвалідністю. Окреме приміщення матиме лабораторія.

«Раніше палати були багатомісні. А після оновлення – на одного-двох маленьких пацієнтів та їхніх батьків. Зі всіма зручностями та домашньою атмосферою. Яскраві фарби комбінуватимуться зі шпалерами», – розповіла генеральна директорка лікарні Наталія Фоменкова.

На фініші облицювання фасаду. Всередині будівельники зробили більш зручне та продумане планування. Вже взялися за оздоблювальні роботи.

Монтують вентиляцію з системою охолодження та підігріву повітря. На часі електрика та сантехніка.

«Реконструкція триває в будні й вихідні. На об’єкті працює майже 100 людей. Бригади – на кожному поверсі», – сказав представник підрядника Євген Христян.  

Син Яни Сламінської має  рідкісне генетичне захворювання – м'язову дистрофію Дюшена. Жінка радіє, що під час реконструкції лікарні відновлять басейн. Водні процедури – одна із невід’ємних складових реабілітації для хлопчика.

«Ще обіцяють покращений зал лікувальної фізкультури з важливими апаратами і тренажерами», – додала Яна Сламінська. 

Оксана Ільченко – мама дитини з епілепсією. Каже, всі з нетерпінням чекають  зустрічі з улюбленими лікарями в нових красивих стінах.

«Стан батьків пригнічений, коли вони перебувають у лікарні з дитиною. Веселі кольорові стіни та гарні умови додадуть радості. Лікування буде ефективнішим», – поділилася Оксана Ільченко.  

Дніпровську дитячу лікарню реконструюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У розпалі внутрішнє оздоблення

Ремонтні бригади працюють на кожному поверсі

Стіни вирівнюють гіпсокартоном…

…та ґрунтують

Монтують потужну систему вентиляції

Завершують облаштовувати фасад будівлі

Лікарню перетворять на сучасний медичний центр

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux