Опубліковано 22 квітня 2021 року, 09:00

Реконструкція за стандартами ФІФА та УЄФА: у Кривому Розі оновлюють стадіон «Металург» 

У Кривому Розі триває глобальне перетворення стадіону «Металург». Замість аварійного спортивного об’єкту буде сучасна спортивна арена. Над реконструкцією працюють майже півтори сотні людей та важка техніка. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

«Відроджуємо спортивну славу «Металурга». Даємо нові можливості для залучення до міста інвестицій. А це – розвиток інфраструктури, додаткові надходження до місцевого бюджету, нові робочі місця», – зазначив Володимир Орлов. 

Відбувається більше ніж реконструкція, підкреслив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА. Будують «з нуля» три з чотирьох глядацьких трибун.

«Це мега проєкт для Кривого Рогу та усієї Дніпропетровщини. Такого масштабного будівництва стадіону в області ще не було. Оновлена арена стане свого роду туристичним магнітом», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Будівельники зведуть 4-поверхівку. Там буде конференц-зал, приміщення для журналістів, коментаторські, VIP-зона. А ще диспетчерська, з якої керуватимуть усіма медіа-системами.

Під трибунами розмістять спортивні зали, роздягальні та тренерські. Можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, різними видами боротьби.

«Стадіон «зростає» на очах. Буде повноцінна спортивна арена для мешканців і гостей міста. З біговими доріжками, спортивними залами. Зможуть займатися діти та дорослі», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

Футбольне поле вистелять живим газоном. Заплановані бігові доріжки та зона для стрибків із жердиною. Освітлення забезпечуватимуть потужні компактні прожектори.

Встановлять два великі табло – 18 на 12 метрів. По периметру – електронні турнікети. Подбають й про комфорт людей з інвалідністю. Для них передбачили пандуси та знижене віконечко каси. Кожен елемент проєкту – за вимогами ФІФА та УЄФА.

«Завдяки будівництву нових спортивних об'єктів, таких як «Металург», Кривий Ріг не лише підвищує свій статус. Найголовніше – створюються нові можливості для десятків тисяч криворожан.  Це результат об'єднання програми Президента України та програми мера з розвитку міста», – вважає заступник Криворізького міського голови Сергій Мілютін.

Після завершення реконструкції на газон «Металурга» виходитимуть зірки українського та світового футболу. Відбуватимуться матчі найвищого рівня. На трибунах вболіватимуть понад 19 тис глядачів.

«На будмайданчику працює майже 150 фахівців, 4 башенні крани, спецтехніка. Вже повністю зробили фундамент під західну трибуну. Підготували колони та стіни під заливку перекриттів. На решті трибун тривають робіт з облаштування фундаменту», – звітував заступник директора компанії «Стройінвест» Олексій Ятін.

Реконструкція стадіону «Металург» – один із найяскравіших проєктів програми Президента України «Велике будівництво».

Реконструкція – у розпалі

Для однієї з трибун вже залили фундамент

Працює сучасна техніка

 На будмайданчику – близько 150 фахівців

Робота йде за планом

Оновлення – за міжнародними нормами

Стадіон реконструюють за програмою Президента України

Це один із найяскравіших проєктів «Великого будівництва»


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux