Опубліковано 14 травня 2022 року, 23:30

«Пісні на станції метро»: у дніпровській підземці влаштували благодійний концерт

У Дніпрі на станції метро «Вокзальна» влаштували концерт. Заспівали гурти «Скрябін», «Ot Vinta» та «MBreeze», виконавці Петро Чорний, Сергій Присяжний і Віктор Негур. А ще – учасники фестивалю «Пісні, народжені в АТО» Олександр Клец та Сергій Бойко. Військовий оркестр та волонтерський хор. Зустріч благодійна – на підтримку Збройних сил України. 

Одна з організаторок концерту Наталія Шуліка каже – із локацією визначилися одразу. Бо метро – знакове та безпечне місце.

«Із перших днів війни наш фонд «Пісні, народжені в АТО» всі зусилля спрямував на підтримку армії. Збираємо кошти на автівки та дрони для наших військових. Та в цілому на ЗСУ. Вирішили зробити не просто концерт, а благодійний. Усі артисти, яких запросили, охоче відгукнулися», – розповіла Наталія Шуліка.

Усі бажаючі могли зробити свій внесок у Перемогу просто біля сцени. У додатку Приват24 відсканувати QR-код та перерахувати будь-яку суму до благодійного фонду «Пісні, народжені в АТО».

Розпочали концертну програму урочистим виконанням Державного Гімну. Його зіграв військовий оркестр оперативного командування «Схід» під керівництвом підполковника Олександра Жарія.

«Для нас щастя тут виступати. Два музичні твори підготували спільно з першим волонтерським хором Дніпра. А ще наш оркестр не міг обійти увагою сучасний хіт «Байрактар»,  сказав диригент військового оркестру Олександр Жарій. 

Потішили музичними «подарунками» відомі гурти «Ot Vinta» та «MBreeze», Сергій Присяжний із «Мотор'ролли», Віктор Негур із «Пан Карпо». А ще – гурт «Скрябін».

«Ми, музиканти, маємо брати участь у таких концертах. Щоб підтримувати хлопців та дівчат, які зараз на фронті. Бережуть наш сон та майбутнє наших дітей», – сказав гітарист гурту «Скрябін» Олексій Зволинський.

Серед учасників концерту у метро – заслужений артист України Петро Чорний. Один з виконавців відомого патріотичного хіта «Горить, палає техніка ворожа».

«Із перших днів війни я не лише артист, а й волонтер. Переконаний – кожен має робити те, що може. Лікарі роблять свою справу, рятувальники – свою. Ми, як артисти, даємо концерти для військових, підтримуємо їх. Низький уклін захисникам, що вселяють надію на перемогу. Крок за кроком виборюють її», – сказав Петро Чорний.

Свої авторські музичні твори виконали й лауреати фестивалю «Пісні, народжені в АТО» Олександр Клец та Сергій Бойко. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав життя за Батьківщину.

«Пишаюся, що у нас у Дніпрі є такий фестиваль. Багато моїх друзів, лауреатів фесту, зараз захищають країну. На жаль, один з товаришів загинув. Це дуже велика втрата», – поділився Сергій Бойко.

Глядачі не стримували емоцій. І діти, і дорослі щиро підтримували артистів. У дніпровській підземці – танцювали, підспівували, аплодували. Усі разом.

 «Часто відвідую концерти фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Маю багато друзів серед його учасників. Дуже рада бути на цій зустрічі. У такі часи важливо мати можливість видихнути. Аби накопичити сили далі боротися за свою країну», – сказала дніпрянка, волонтерка Ельвіра.

Насамкінець усі разом заспівали пісню, яка стала справжнім гімном сучасного українського спротиву. У дніпровському метро залунала «Ой у лузі червона калина».

Підтримати українських захисників можна за реквізитами: CHARITY ORGANIZATION «Charity fund SONGS BORN IN ATO», ЄДРПОУ 43521384, розрахунковий рахунок UA963052990000026009050020391 в АТ КБ «Приватбанк».

Дніпровське метро вдруге перетворилося на концертний майданчик

На «Вокзальній» - благодійний концерт

Музичний вечір влаштували, щоб підтримати ЗСУ

«Годуємо людей, які потребують нашої підтримки, – розповів регіональний лідер одного з партнерів концерту, фонду World Central Kitchen Антон Садиков. – Щодня готуємо понад 370 тис порцій обідів, щоб допомогти переселенцям. Надсилаємо тисячі продуктових наборів. Тих, хто сьогодні прийшов на концерт, теж пригощали смаколиками. Щоб в усіх були сили танцювати, співати та разом «розкачати» це метро. Щоб були сили перемагати»

Виступав перший волонтерський хор Дніпра,..

…військовий оркестр,..

…солісти,..

..та відомі гурти

Щирі емоції глядачів

Концерт став розрадою у непрості часи

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux