Опубліковано 13 грудня 2021 року, 10:30

Оновлений стадіон Перещепинської школи №1 став центром спортивного життя громади

Футбольне поле, бігові доріжки, майданчики для волейболу, баскетболу, великого та настільного тенісу. А ще – смуга перешкод, воркаут зона, тренажери, гірки і лазалки. Все – на оновленому стадіоні Перещепинської школи №1. Після реконструкції він перетворився на сучасний осередок спорту в громаді. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Сучасні умови для занять спортом створюємо в різних куточках області. У Перещепиному реконструювали стадіон місцевої опорної школи. А фактично звели «з нуля» новий. Він став осередком активного дозвілля всіх мешканців громади», – зазначив Валентин Резніченко.

Новий стадіон перещепинці отримали у подарунок завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Мешканцям нашої громади поталанило. Ми отримали сучасний осередок для спорту – чудовий стадіон. Він не буває порожнім. Сюди приходять місцеві із дітьми: побігати або пограти у футбол, теніс, волейбол. Проводимо тут змагання між громадами, міські свята», – розповіла начальниця відділу освіти Перещепинської міськради Світлана Кошова.

На новому стадіоні проходять уроки фізкультури та захисту України. Вчителі кажуть, у захваті – і найменші учні, і старшокласники.

«Почали із дітьми вивчати елементи легкої атлетики. Бігові доріжки – з безпечним покриттям, розміткою. Малечі дуже зручно, – поділилася вчителька фізкультури початкових класів Людмила Завгородня. – А ще навколо стадіону висадили багато дерев. Коли підростуть, буде де влітку сховатися від сонця».

«На новому стадіоні уроки проходять набагато цікавіше. Після основного заняття граємо в теніс. І в секціях діти тренуються з кращим настроєм. У них більше мотивації працювати на результат, досягати мети», – сказав вчитель фізкультури Вадим Голюватко.

Для старшокласників облаштували зручний майданчик зі смугою перешкод та невеличким плацом поруч. Там юнаки проходить стройову підготовку. Після – перестрибують стінку, бігають балкою.

«Впасти не страшно, адже покриття досить м’яке та безпечне. Раніше не бачив такого. Спочатку думав, наче пінка, – поділився учень 11 класу Олександр Дворецький. – А ще в нас гарне футбольне поле зі штучним газоном. Там навіть падати приємно, і одяг не забруднюєш». 

І додав: новий стадіон став соціальним майданчиком для місцевих. Сюди приходять сім’ями. Пограти у футбол, відпочити на лавах. Олександр і сам частенько приводить молодших брата і сестру.

Місцева малеча не натішиться яскравим майданчиком для розваг. Там зручні гірки, лазалки.

«Маємо гарний майданчик. Ми тут граємо та розважаємося. Дуже весело проводимо час», – сказав учень 3 класу Андрій Чертов.

У Перещепинській громаді – 13 тис мешканців. В опорній школі №1 – 600 учнів.

На Дніпропетровщині все більше об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» отримують позначку «Зроблено»

Серед інших –..

..стадіон Перещепинської школи №1

Там з’явилося сучасне футбольне поле,..

..для різних видів спорту,..

..тренажери,..

..бігові доріжки

Все – із безпечним покриттям,..

..новим інвентарем

Для старшокласників –..

..смуга перешкод

Бігати балками..

..зовсім не страшно

Подбали і про малечу

Для дітей – яскраві гірки,..

..воркаут зона

Оновлений стадіон полюбився місцевим

Він став спортивним осередком громади

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux