Опубліковано 11 грудня 2020 року, 13:50

Олімпійський будинок у Дніпрі, садочок в Іларіоновому, та школа у Волоському: що показала інспекція «Великого будівництва»

Програму Президента «Велике будівництво» у Дніпропетровській області виконали на понад 90%. Вже завершили будівельні роботи на 11 об’єктах, ще 4 – на фініші. Готовність декількох проєктів проінспектували журналісти. Перевірили садочки у Вільному та Іларіоновому, школу – у Волоському та Олімпійський будинок – у Дніпрі. 

«За програмою Президента України «Велике будівництво» в регіоні втілювали 15 проєктів – будували та реконструювали школи, садочки та спортоб’єкти. Зараз вони готові в середньому на понад 90%. Деякі вже приймають відвідувачів, в інших роботи фінішують незабаром», – розповідає директор департаменту капітального будівництва Дніпропетровської  ОДА Олексій Ярмаш.  

Вже чекає на маленьких вихованців збудований «з нуля» садочок в Іларіоновому. Він має форму стільників та зведений за енергозберігаючими технологіями. На даху – сонячні панелі. А опалює його власна модульна котельня. У світлих кімнатах з сучасним дизайном вже розставили меблі. На подвір’ї – альтанки та гойдалки для кожної групи. Після оформлення документів садочок прийме 115 дітей.

Ще один дитсадок, де завершили будівельні роботи, у Вільному. Переобладнали колишній 5-квартирний будинок – укріпили фундамент та стіни, утеплили фасад, замінили комунікації та відремонтували приміщення для дитячих груп. Поряд звели окремі будівлі для пральні, медпункту та котельної. Садочок, про який місцеві мріяли десятиліття, прийме 56 дітей.

У Волоському збудували новий корпус школи, який поєднується з основним переходом. На трьох поверхах – сучасні лабораторії для природничих дисциплін, майстерні, актова й спортивні зали. Родзинка – власна обсерваторія, для якої обладнали скляний дах. Є всі умови для учнів з інвалідністю.  Діти навчаються в теплі – поряд зі школою реконструювали котельню та встановили там нове обладнання. 

«Наша школа потребувала розширення. У старому корпусі не було актової та спортзали, до санвузлів діти ходили на вулицю. Тепер отримали умови, про які мріяли», – розповідає директорка Волоської школи Тетяна Басенко.   

На фініші – роботи в Олімпійському будинку у Дніпрі. Його звели поряд з новим шестиповерховим спорткомплексом. Там буде великий конференц-зал, сучасний медіацентр, тренерські, медкабінет, поряд – парковка. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux