Опубліковано 17 березня 2020 року, 10:20

На Дніпропетровщині відкриють першу Школу Cупергероїв

Світлий клас із новими меблями та сучасним обладнанням, зручний і комфортний – просто в дитячій лікарні. Такі освітні осередки вже є в деяких містах України. А незабаром власну Школу Cупергероїв матимуть і маленькі пацієнти Дніпропетровської обласної клінічної лікарні «Фтизіатрія». Все – завдяки співпраці облдержадміністрації, громадської організації «Маленьке серце з мистецтвом» та проєкту «Право на освіту» телеканалу «1+1». Про це сповістив заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Стригун.

«Діти були і залишаються у фокусі нашої уваги та турботи. Долучитися до проєкту «Школа Cупергероїв» – значить, подарувати хлопчикам і дівчаткам, які опинилася у скрутних життєвих обставинах, простір для натхнення, позитиву та прагнення нових звершень», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Стригун.

Нині Школи Супергероїв вже діють в обласних та міських лікарнях Києва і Житомирщини.

«Ми продовжуємо відкривати доступ до шкільної освіти всім українським дітям, які перебувають на тривалому лікуванні, – поділилася кураторка проєктів «Право на освіту» та «Школа Супергероїв», ведуча «1+1» Наталія Мосейчук. – Зовсім скоро сучасні класи для малечі відкриють у Херсоні та Хмельницькому. Прагнемо створити такі осередки в усіх обласних лікарнях України. Наша наступна «зупинка» – Дніпропетровщина». 

До дітлахів, які через хворобу тривалий час перебувають у стаціонарі, приходять вчителі з місцевих опорних шкіл та волонтери.

«Мене дуже тішить, що Дніпропетровська область стане наступною, де відкриють Школу Супергероїв. Прогресивність думок та готовність діяти представників ОДА і лікарні – чудовий мотиватор для якнайшвидших результатів. Переконана, що наша зустріч – початок довгострокового партнерства», – сказала засновниця мережі Шкіл Супергероїв та голова правління ГО «Small Heart with Art» Євгенія Смирнова.

У Школах Супергероїв класи облаштовують за єдиним проєктом, проте кожен має особливості. У них – від 5 до 12 учнів. У дітей – індивідуальні парти, планшети, мультимедійні дошки, сенсорні панелі. Там є все для комфорту: зволожувач повітря, кондиціонер, кулер із питною водою, зона відпочинку.

«На власну Школу Супергероїв чекають і дітлахи Дніпропетровщини, які тривалий час вимушені лікуватися у стаціонарі. Перший сучасний навчальний клас облаштуємо в обласній клінічній лікарні «Фтизіатрія». Та на цьому не зупинятимемося. У планах – створити комфортні освітні осередки і в інших медзакладах регіону», – підкреслив Дмитро Стригун.

Наразі готують проєкт майбутньої Школи, яка буде у Дніпрі. Освітній простір пристосують і для перебування там дошкільнят.

Нині на стаціонарному лікуванні в обласній клініці «Фтизіатрія» – 20 дітей шкільного віку та стільки ж малюків до 6 років.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux