Опубліковано 04 жовтня 2018 року, 14:30

На Дніпропетровщині будують найбільшу й найпотужнішу сонячну електростанцію в Україні – Валентин Резніченко

Майже 750 тисяч панелей загальною потужністю 200 МВт. У Нікопольському районі Дніпропетровської області зводять нову сонячну електростанцію. Після завершення будівництва вона обіцяє стати найпотужнішою в Україні та ввійти до ТОП-3 найбільших у Європі. «Зелений проект» вартістю 230 млн євро втілюють власним коштом український і китайський інвестори. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Енергонезалежність як основа національної безпеки країни – один з пріоритетів державної політики Президента України Петра Порошенка. У цю справу робить свій внесок і Дніпропетровщина, даючи «зелене світло» проектам альтернативної енергетики, – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Наразі в області вже працюють дві сонячні електростанції – у Підгородному й НікополіЇхнє будівництво – без жодної копійки бюджетних коштів, усе – за рахунок інвесторів».

Цього разу черговий об’єкт зеленої енергетики зводять у Нікопольському районі. 400-гектарний будівельний майданчик – поблизу села Старозаводське. Роботи ведуться на місці відпрацьованого кар’єру, землі якого непридатні для сільського господарства.

Загалом буде до 750 тис сонячних панелей. Також змонтують 80 інверторних станцій із силовими трансформаторами й розподільними пристроями.

Модулі китайського виробництва зможуть забезпечити електрикою  100 тисяч домівок та підприємств.

Крім того, інвестори обіцяють створити нові робочі місця – зростуть надходження до місцевих бюджетів.

Ще одна вигода – екологічна. Електростанція не завдаватиме шкоди довкіллю, а вироблена енергія буде чистою.

«Створюємо безпечні умови, комфортний клімат і прозорі правила гри для бізнесу. З початку збройного конфлікту на Донбасі Дніпропетровщина не втратила жодного інвестора, бо кожен з них має можливість вільно працювати, – зауважив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. – Мріємо, щоб у нашому регіоні розвивалася альтернативна енергетика. Останнім часом у цій сфері з’являється все більше інвестпроектів. Ми раді, що у такі проекти вкладають кошти, що створюються нові робочі місця».

Будівництво нової сонячної електростанції стартувало весною 2018-го після підписання договору між інвесторами - українською компанією ДТЕК та китайською China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

«Об'єкт зводимо швидкими темпами завдяки нашим китайським партнерам - компанії яка повірила в цей проект.  Дякую обласній владі, місцевій владі, мешканцям, які підтримали будівництво, - сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – Будівництво сонячної електростанції - це підтвердження того, що ДТЕК залишається найбільшим вітчизняним інвестором, який за останні роки вклав мільярди гривень в енергетику України». 

«Цей проект особливий. Це великі інвестиції, вкладені на українському ринку, - зазначив генеральний директор компанії China Machinery Engineering Corporation , керівник проекту будівництва сонячної електростанції Цао Цинь. - Наша компанія працює 10 років. Маємо досвід, силу та віру, аби втілити цей проект».  

 Завершення будівництва заплановане на початок 2019-го. Після цього станцію підключать до єдиної енергетичної системи України та введуть в експлуатацію.

У Нікопольському районі зводять сонячну електростанцію

Буде майже 750 тис панелей

 Їх потужність - 200 МВт

 Станція буде найпотужнішою в Україні…

 та третьою – в Європі

 Модулі китайського виробництва

 Вони зможуть забезпечити електрикою  100 тисяч домівок та підприємств

На станції змонтують й 80 інверторних станцій

Роботи ведуться на місці відпрацьованого кар’єру

Землі там непридатні для сільського господарства.

Інвестори обіцяють створити нові робочі місця

 Це дозволить збільшити надходження до бюджету

Станція не завдаватиме шкоди довкіллю

Енергія буде екологічно чистою

Юрій Голик: «Мріємо, щоб у нашому регіоні розвивалася альтернативна енергетика. Останнім часом у цій сфері з’являється все більше інвестпроектів»

 У будівництво вклали українські та китайські інвестиції

Вартість проекту - 230 млн євро

Завершення робіт – у 2019 році.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux