Опубліковано 15 лютого 2021 року, 14:56

Криворізька станція екстреної меддопомоги отримала 12 «швидких»

Для Криворізької станції екстреної меддопомоги придбали 12 «швидких». Це французькі Citroen. В  нових авто є все необхідне для порятунку «важких» пацієнтів. 

«Наші лікарі – найкращі. Професійні, віддані справі. Вони мають працювати на сучасних обладнанні та машинах. А не «вижимати» останнє з давно застарілої техніки. В нових «швидких» є все необхідне для порятунку пацієнтів», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Швидкість, із якою лікар дістається до пацієнта, часто грає вирішальну роль. Тому станції екстренної допомоги повинні бути оснащені якісним транспортом», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Автомобілі придбали коштом держсубвенції. Це французькі Citroen Jumper. Вони найбільш затребувані серед медиків, зручні. Розраховані на цілодобову роботу.

«Прекрасні машини, як кажуть в народі – "бомба-ракета". Величезна різниця порівняно з газелями, на яких працювали раніше», – поділився водій «швидкої» Володимир Шкляренко.

Всередині авто –  найнеобхідніше для транспортування пацієнтів. Є ноші, шийні комірці, вакуумні шини, електрокардіограф, кардіомонітор, дефібрилятор, два кисневих балона, пульсоксиметр. Меблі салону з матеріалів, які легко очищуються.

«Зручно, що можна встати у повний зріст, обійти пацієнта з усіх сторін. Тут більш досконала техніка. Електрокардіограф, дефібрилятор та монітор пацієнта – один апарат. А не три, як було раніше», – поділилася фельдшер реанімаційної бригади Олена Панова. 

У Криворізькій станції екстреної меддопомоги – 8 підстанцій.

«Раді передати ключі медикам «швидкої». На цьому не зупиняємося – у 2021-му будуть ще поставки нових машин», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков. 

Станція обслуговує мешканців Кривого Рогу, Жовтих Вод, Широківського, Софіївського, П’ятихатського, Апостолівського та Криворізького районів.  

Ключі від

Машини обладнані всім необхідним

Фельдшер реанімаційної бригади Олена Панова каже: нові машини зручніші за ті, на яких працювали раніше

Авто для Криворізької станції придбали коштом держсубвенції


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux