Акценти в роботі, розвиток освіти, медицини й досягнення в цифровізації: Сергій Лисак про зроблене в 2023-му 

Як минув 2023-й для Дніпропетровщини. Про підтримку Сил оборони, розвиток медицини та освіти, цифровізацію і найбільші виклики року розповів начальник ОВА Сергій Лисак. 

«Минулоріч у роботі ми акцентували на основних напрямках. Це безпека, медицина, соцзахист, освіта, сільське господарство, цифровий розвиток, міжнародна взаємодія», – зазначив Сергій Лисак.

Він додав, що бюджет переформатували так, аби суттєво збільшити видатки на Сили оборони. Допомагав і відповідальний бізнес. Спільно передали на фронт понад 350 автівок. Підсилювали армію дронами та засобами зв’язку. 

«Разом з органами місцевого самоврядування привели до ладу сотні укриттів. Зокрема, й у школах. Завдяки цьому більшість дітей змогли перейти від онлайну до змішаного чи очного навчання, – розповів начальник ОВА. – Заклади освіти дооснащували автобусами. Їх передали 77. А ще вони отримали близько 50 тис одиниць комп’ютерної техніки». 

Кількість реабілітаційних відділень в лікарнях регіону збільшили із 6 до 35. Відкрили й дві амбулаторії. Запустили відремонтований корпус дитячої лікарні. В іншій – поновили  будівництво 10-поверхового хірургічного корпусу. Медзаклади області отримали нове обладнання. Поповнився автопарк «швидких».

Попри війну, всі види державних допомог виплачували вчасно. Забезпечили й додаткову підтримку. Наприклад, родинам загиблих цивільних. В кілька разів збільшили перелік місць тимчасового проживання переселенців – до 150. 

«Викликом року став підрив ворогом Каховської ГЕС. Це призвело до проблем з водою у нашій області. Без централізованої послуги залишилися Нікопольщина та частина Криворіжжя. Нам вдалося повернути її. Зараз же будується магістральний водогін. Він вирішить питання повністю», – сказав Сергій Лисак.

Аграрії зібрали майже 3 мільйони 700 тисяч тонн зернових та зернобобових. І ще 1,5 млн тонн соняшника. Допомогли зерном й деокупованій Херсонщині.

«Продовжували роботу над тим, щоб державні сервіси були ще доступнішими. Область стала лідером України в цифровізації. Ми завершили формувати мережу ЦНАП. У Дніпрі відкрили супер-сучасний «Прозорий офіс». І першими в країні запровадили комплексний сервіс «Я – ветеран», – наголосив очільник регіону. 

За його словами, весь час поряд були міжнародні партнери. Саме їхня підтримка стала визначальною для багатьох проєктів. 


 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux