Опубліковано 12 квітня 2019 року, 17:00

У Слобожанському 106 родин отримали квартири у новому дев’ятиповерховому будинку – Валентин Резніченко

Сучасна багатоповерхівка в центрі Слобожанської об’єднаної громади зведена. Щасливі новосели – 106 родин. Ключі від власних квартир отримали передусім люди, які не одне десятиліття стояли в черзі на житло. Такий «соціальний дім» звели вперше за роки незалежної України, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

 «Реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком, має реальні успіхи. Зразковий приклад – Слобожанська об’єднана громада. Тут спостерігається справжній будівельний бум. Два роки тому в селищі збудували «з нуля» сучасний дитсадок на 220 малюків. У 2018-му запрацював комфортний триповерховий спорткомплекс. Тепер новоселів прийняв новий будинок», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Квартири насамперед для тих, хто довгий час стояв «у черзі» на розширення квадратних метрів. Це стосується родин вчителів, медиків, АТОвців, а також багатодітних і одиноких матерів.  

Серед новоселів – сім’я учасника АТО. Розповідають, що в черзі на житло стояли десять років, і весь цей час втрьох тулилися в однокімнатній квартирі. Тепер мають ключі від нової, двокімнатної.  

«Коли повідомили, що станемо власниками нової квартири, спочатку не повірив. А коли отямився, аж дух перехопило від щастя, – поділився голова родини Віталій Корж. – Квартира велика, світла. Заноси диван, шафу – і живи». 

«Для нашого селища – це грандіозна подія. Для людей безкоштовні квадратні метри – це нечуваний подарунок», – сказала Ірина Корж.

Та, напевно, найбільше радості в десятирічного Дмитра. Нарешті в нього є власна окрема кімната.

«Це була моя давня мрія, бо я ніколи не мав своєї кімнати. Уже придумав, де в ній розташуються ліжко, стіл, іграшки», – розказав хлопчик.

Багатодітна мати Лідія Бишевич у чергу на розширення квадратних метрів стала, коли народила третю дитину – сина Гошу. У новий будинок вселяється, маючи вже й четверту – доньку Мар’яну.

«Емоції переповнюють! Дуже радіємо, що маємо тепер свій кут. А був час, коли ми тулилися на 9 квадратах, спали на одному ліжку», – посміхнулася жінка. 

Новобудова – на два під’їзди. У ній – 54 однокімнатні, 34 двокімнатні та 18 трикімнатних квартир. Усі вони – «під ключ». Тут – усе необхідне: від сантехніки і шпалер до кухонних плит та індивідуального опалення.

Комфортні умови створені й на подвір’ї. Зокрема, доповнюють «образ» будинку дитячий майданчик, воркаут-зона, молоді дерева та кущі, пішохідні доріжки.

У Слобожанському черга на отримання житла тягнулася ще з радянських часів. Не просувалася вона й за часів незалежної України. Причина – брак будівництва соціального житла. Зрушити проблему з «мертвої точки» дозволила реформа децентралізації. Будівництво вартістю майже 180 млн грн. профінансували з місцевого й обласного бюджетів. 

 «На Дніпропетровщині Слобожанська громада утворилася однією з перших. Наразі вона вже має кілька вагомих прикладів успішності реформи: дитсадок, спорткомплекс і дев’ятиповерховий будинок. Це мотив для інших територій долучатися до децентралізації й розвивати свою інфраструктуру», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман. 

«Новий дім – це символ змін, які вже відбулися в Україні, – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. – Це демонстрація того, що ми живемо в сильній країні, сильному регіоні». 

Новий дім у центрі Слобожанської ОТГ «виріс» трохи більше ніж за рік.

 У Слобожанському збудували нову багатоповерхівку

У новобудові - 106 квартир

Нові оселі - для черговиків

Квартири - «під ключ»

У квартирах є все необхідне - від індивідуального опалення…

до кухонних плит

Є у будинку і умови для людей з інвалідністю

Подвір’я привели до ладу

 Висадили молоді дерева…

 та кущі

 Встановили дитячі майданчики…

та лави

…воркаут-зону…

Серед новоселів – родина учасника АТО.

Першим у нове житло має ввійти кіт. Таке народне повір’я.

Ключі від нового життя …

…вручали обласна та місцева влада.

Ці люди чекали на власне житло не один рік.

«На Дніпропетровщині Слобожанська громада утворилася однією з перших. Наразі вона вже має кілька вагомих прикладів успішності реформи. Це мотив для інших територій долучатися до децентралізації й розвивати свою інфраструктуру», – наголосив Олег Кужман.

У добру путь.

Родина Коржів не вірить своєму щастю.

Ще один поворот ключа – і ось вони, власні квадратні метри.

«Емоції переповнюють! Дуже радіємо, що маємо тепер свій кут», – посміхнулася Лідія Бишевич.

Малеча обирає кімнати.

Для домашнього затишку.

Безтурботне …

…та щасливе дитинство.

У цьому домі пануватиме любов.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux