Опубліковано 28 лютого 2020 року, 11:36

У міжнародному аеропорту на Дніпропетровщині людей із симптомами ГРВІ виявляють тепловізори 

У Міжнародному аеропорту на Дніпропетровщині працюють два тепловізори. Вони дозволяють швидко вирізнити з натовпу людей, які мають підвищену температуру тіла. Такі засоби обережності застосовують і в інших аеропортах країни – аби не допустити розповсюдження коронавірусу. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Стригун.

«Повітряні ворота – найбільш вірогідний шлях потрапляння до Дніпропетровщини вірусу. Щодня летовище приймає 1,5 тис пасажирів з-за кордону, – розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Стригун. – Передали Держпродспоживслужбі два тепловізори з обласного матеріального резерву – для використання в міжнародному аеропорту. Захворювання на коронавірус має симптоми звичайного ГРВІ. Тому температурний скрінінг – дієвий засіб не допустити розповсюдження хвороби».

Тепловізор обладнаний екраном. Якщо у людини підвищена температура тіла, пристрій сигналізує про це кольором – від помаранчевого до рожевого.

«Тепловізори використовують у зоні прильоту. Вони сканують пасажирів під час їх пересування вузьким коридором. Радіус дії – 5 метрів. Якщо показання виходять за межі норми, людину запрошують перевірити дані за допомогою інфрачервоного термометра. Він сканує на відстані від 1 до 15 см. У разі підтвердження симптомів ГРВІ пасажира відразу направляють до лікарні», – пояснив начальник відділу ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Олег Гладкий.

В аеропорту потурбувалися й про інші засоби безпеки. Персонал укомплектували респіраторними масками, гумовими рукавичками та дезінфікуючими засобами для рук. Трапи облаштували дезбар’єрними килимами, обробленими спеціальним розчином. На них ступають усі, хто виходить із літака, перш ніж потрапити до терміналу.

«Кожні 3-4 години проводимо дезінфекцію загальної зали, туалетів, зони прильоту, – додав Олег Гладкий. – Наші лікарі «озброєні» спеціальними ізолюючими костюмами. За існуючими нормами, медики мають їх використовувати у разі наявності прямих рейсів із країн зі спалахами коронавірусу. Нині таких немає».

Заходи безпеки задля недопущення коронавірусу в Україну організували і в інших аеропортах держави.

Більше про протидію коронавірусу на Дніпропетровщині – тут.

У світі зареєстровано понад 83 тис лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції,  2858 з них – летальні. Майже 44% людей вже одужали. Окрім Китаю, де вперше виявили вірус, захворювання зафіксували у 45 країнах світу. В Україні такі випадки відсутні.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux