Опубліковано 31 січня 2018 року, 12:30

У Марганецькій амбулаторії завершують капітальний ремонт – Валентин Резніченко
Марганецьку амбулаторію відновлюють після пожежі. У будівлі, яка стояла в руїнах півтора роки, зараз завершують капітальний ремонт. Про це розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Мешканці Дніпропетровщини повинні мати доступну та якісну медицину. Такий пріоритет Президента України Петра Порошенка. 2017-го року в області відремонтували понад десять медзакладів. Продовжуємо таку роботу й цьогоріч. Один із проектів - Марганецька амбулаторія», - зауважив Валентин Резніченко.

Марганецька амбулаторія не знала капітального ремонту останні 60 років. До того ж, у 2016-му році там сталася пожежа, будівля вигоріла повністю. Ремонт медзакладу розпочали минулоріч, нині роботи вже завершують.

«Амбулаторія була зруйнована, доводилося ходити на прийом до сусідньої будівлі. Там було дуже незручно і обмаль місця. А тепер – є з чим порівняти», - поділилася місцева мешканка Оксана Барелюк.

Обласним коштом завершують реконструкцію зовнішньої частини амбулаторії, внутрішню – оздоблюють за місцевий бюджет. Іноземний інвестор встановив у підвалі сучасну котельню на соняшникових пелетах.

«Про пожежу знала обласна влада і поставилася до нашої проблеми з розумінням. В амбулаторії замінили покрівлю, поставили нові вікна та двері, утеплюють фасад», - розповіла головний лікар Марганецького центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Чичика.

У Марганецькій амбулаторії ведуть прийом три лікаря, їм допомагають сім медсестер. Заклад обслуговує близько 6 тисяч місцевих мешканців.

«Тепер буде тепло й затишно працювати. Всім колективом знову влилися в роботу. Дуже зручно і нам, лікарям, і пацієнтам. А як завершать ремонт – стане ще зручніше», - зазначила лікар загальної практики сімейної медицини Наталія Калашник.

Загалом на Дніпропетровщині працюють 420 амбулаторій.


У Марганецькій амбулаторії завершують капітальний ремонт після пожежі


Лікарі вже приймають пацієнтів


"Амбулаторія була зруйнована, доводилося ходити на прийом до сусідньої будівлі... Тепер – є з чим порівняти", - Оксана Барелюк


Тут завершують зовнішні і внутрішні роботи


В амбулаторії працюють три лікаря, їм допомагають сім медсестер


Теплом забезпечує пелетна котельня. Її поставили за кошти інвесторів


Марганецька амбулаторія обслуговує 6000 місцевих мешканців


Серед них близько 1000 - діти
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux