Опубліковано 21 лютого 2020 року, 14:50

У Дніпропетровській ОДА відкрився міжнародний дебатний турнір серед школярів

Dnipro Open 2020. У Дніпропетровській облдержадміністрації відкрився XII міжнародний дебатний турнір серед школярів. Спробувати свої сили у мистецтві обміну думками вирішили майже 260 учнів з різних куточків України. Загалом зареєструвалося 50 команд. Змагання проходитимуть 21-23 лютого.

«Дебатний турнір – надзвичайно важливий захід для виховання молоді  та утвердження в суспільстві демократичних цінностей. Дебати розвивають критичне мислення, вчать працювати з інформацією, долати стереотипи та знайомлять молодь із поняттями демократії і толерантності, – сказав начальник управління зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської ОДА Олександр Ракша. – Це гарний майданчик для спілкування – адже турнір об’єднує команди зі всієї України».

Цьогоріч на участь у турнірі зареєструвалася рекордна кількість учасників – 258 хлопців та дівчат 7-11 класів. Найбільше команд приїхало зі столиці – 19 з 50-ти. Ще 13 – дніпровські команди. Також до участі у дебатах долучилися школярі зі Львова й Тернополя, Кривого Рогу та Черкас, Горішніх Плавнів, Бердянська, Запоріжжя та Полтавщини.

«Третій рік беру участь у дебатах, і кожного разу зростаю та розвиваюся. Для мене найважливіше – що вони вчать школярів критично мислити. А ще – презентувати себе. Бо у сучасному світі не стільки важливо, якою інформацією ти володієш, а як ти вмієш її використовувати та доносити», – розповів учасник дебатного турніру, учень гімназії №12  Данііл Верхутін.

У програмі турніру – майстерні від відомих експертів з дебатних та тьюторських технологій і критичного мислення, квест з медіаграмотності, круглий стіл з інноваційних методів навчання та власне дебати. Вони проходитимуть українською та англійською мовами. Серед тем для обговорення – медіаграмотність та соціальні мережі, політична реклама і маніпуляції.

«Вже втретє я беру участь у Dnipro Open, цього року – як член журі. Дуже вдячна, що у моєму житті зявилися дебати. Вони вчать мислити зовсім по-іншому та дивитися на проблеми з різних кутів зору, – сказала член журі, студентка Університету ім. Альфреда Нобеля  Анастасія Хоменко. – Найголовніше у дебатах – чути одне одного та відповідати опонентові чітко і по факту».

Дебатний турнір організувала громадська організація «Нове бачення» за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації та Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Dnipro Open 2020 проходить в рамках проєкту «Публічні дебати для лідерів громад».

«Дванадцятий рік поспіль проводимо відкритий турнір для школярів. Він проходить за стандартами міжнародної дебатної освітньої асоціації «IDEA». Ті підходи до дебатів, які існують сьогодні в різних країнах світу, ми поширюємо в Україні. Цього року в нас справжнє дебатне свято – на участь у турнірі зареєструвалася рекордна кількість команд», – розповіла співзасновниця дебатного турніру  Dnipro Open Олена Зима.

Триватимуть дебати протягом трьох днів. Переможців турніру оголосять 23 лютого.

У Дніпрі відкрився дебатний турнір серед школярів

Його проводять вже дванадцятий рік поспіль

«Цього року в нас справжнє дебатне свято – на участь у турнірі зареєструвалася рекордна кількість команд», – співзасновниця дебатного турніру Dnipro Open Олена Зима

 Урочисте відкриття - у Дніпропетровській ОДА

«Дебати розвивають критичне мислення, вчать працювати з інформацією, долати стереотипи та знайомлять молодь із поняттями демократії і толерантності», – начальник управління зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської ОДА Олександр Ракша

До турніру долучилися 258 учнів

Приїхали команди з різних куточків України

«Третій рік беру участь у дебатах, і кожного разу зростаю та розвиваюся. Для мене найважливіше – що вони вчать школярів критично мислити», - Данііл Верхутін

У програмі – тренінги, квести, круглі столи та власне дебати

Серед тем – медіаграмотність, політична реклама, маніпуляції

«Дуже вдячна, що у моєму житті з’явилися дебати. Вони вчать мислити зовсім по-іншому та дивитися на проблеми з різних кутів зору», – член журі, студентка Університету ім. Альфреда Нобеля Анастасія Хоменко

Турнір триватиме протягом трьох днів

Переможців оголосять 23 лютого

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux