Опубліковано 20 січня 2020 року, 11:35

У Дніпропетровській облдержадміністрації влаштували безкоштовний кіносеанс для АТОвців з родинами

«Тільки диво». У Дніпропетровській ОДА показали різдвяну казку-фентезі українського виробництва. Безкоштовний кіносеанс влаштували для дітей учасників АТО/ООС, переселенців та волонтерів. На показ завітало близько півтисячі глядачів.

 «Цьогоріч дуже приємно розпочати наші зустрічі з учасниками АТО, волонтерами та  їхніми дітьми саме такою родинною казкою. Сподіваємось, що цей фільм стане першим у низці безкоштовних кіносеансів, які ми плануємо провести у 2020-му в ОДА. Хочемо продовжувати таку  традицію та показувати саме українські стрічки»,  сказала начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Шуліка.

У центрі сюжету – брат і сестра Северин та Аніка. Кілька років тому їхнє рідне містечко  накрили люті морози. Мешканці потерпають від холоду. Аби врятувати свого хворого батька, хлопець відправляється на пошуки лікаря. Під час подорожі йому доводиться здолати низку випробувань.

Серед акторів – учасники дніпровського балету на льоду «Айсберг».

«Учасниці нашого балету брали участь в усіх зимових сценах на льоду. Зокрема, дівчата виконали дуже гарний танок сніжинок. Також знімались у масових сценах, – розповів учасник зйомок, артист балету на льоду «Айсберг» Сергій Безуглий. – «Тільки диво» – це добра різдвяна казка. Основний акцент у фільмі зробили на сімейних цінностях. Головна ідея – навчити підростаюче покоління розрізняти хороше від поганого, добро від зла».

«Ми каталися на справжніх голландських ковзанах XVII століття, які намотуються на чоботи. Під час зйомок ми дуже замерзли, а лід на ковзанці був більше схожий на збитий сніг. Але все одно було весело,  сказала учасниця зйомок Софія Безугла. – Автори фільму хотіли додати у життя більше казки, добра та чистоти – і це вийшло».

На перегляд фільму завітало близько півтисячі глядачів. Серед них – боєць АТО/ООС із двома синами Сергій Решетняков.

 «Завжди намагаюся водити дітей на різноманітні заходи, регулярно ходимо до театрів, на оперу, у кіно. Хочу, щоб вони культурно розвивалися. А цей фільм ще й українського виробництва, тож особливо цікаво подивитися»,  сказав Сергій Решетняков. 

Зйомки фільму тривали близько двох років. Частину сцен знімали в українському Буковелі та на французькому Монблані. Режисер стрічки – Олена Каретник.

У Дніпропетровській ОДА показали новорічну казку-фентезі

«Тільки диво» - фільм українського виробництва

«Сподіваємось, що цей фільм стане першим у низці безкоштовних кіносеансів, які ми плануємо провести у 2020-му в ОДА. Хочемо продовжувати таку традицію та показувати саме українські стрічки», – Наталія Шуліка

Зйомки проходили в Україні та у Франції

 Серед акторів – дніпровський балет на льоду «Айсберг»

«Тільки диво» – це добра різдвяна казка. Основний акцент у фільмі зробили на сімейних цінностях. Головна ідея – навчити підростаюче покоління розрізняти хороше від поганого, добро від зла», - Сергій Безуглий

 Учасниці балету взяли участь в усіх зимових сценах на льоду

 «Ми каталися на справжніх голландських ковзанах XVII століття, які намотуються на чоботи. Під час зйомок ми дуже замерзли, а лід на ковзанці був більше схожий на збитий сніг», – Софія Безугла

Зйомки тривали близько двох років

У центрі сюжету – брат та сестра Северин та Аніка

На перегляд завітали волонтери, переселенці, бійці АТО з дітьми

«Завжди намагаюся водити дітей на різноманітні заходи, регулярно ходимо до театрів, на оперу, у кіно. Хочу, щоб вони культурно розвивалися», – Сергій Решетняков

Тривалість стрічки – 1 година 50 хвилин

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux