Опубліковано 20 листопада 2017 року, 17:00

Петро Порошенко відкрив у Дніпрі унікальну для України дитячу лікарню
У Дніпрі реконструювали педіатричний корпус Центру матері та дитини ім. проф. Руднєва. Його родзинка – перший в країні Центр раннього втручання, де є діагностичне, реабілітаційне та педіатричне відділення. Унікальний медзаклад відкрив Президент України Петро Порошенко.

«Центр матері та дитини – це спільний проект держави та регіону. Це результат моєї програми – децентралізації, коли громада сама визначає свої пріоритети і направляє туди гроші, – сказав Президент України Петро Порошенко. – На повну реконструкцію лікарні було виділено близько 80 млн гривень. Ще декілька років тому про це не було можливості й мріяти. Шкода, що поки що таких проектів в Україні – одиниці. Тут все за євростандартами – від інтер’єру до інноваційного обладнання. Підхід до надання медпослуг малюкам повністю змінений. Це гарний початок реформи в медицині».

Петро Порошенко вручив Центру сертифікат на нове обладнання.

«Щороку ми відкриваємо по одній обласній лікарні. Реконструюємо медзаклади, які не бачили ремонту десятиліттями. Нове життя вже отримала обласна дитяча поліклініка на Космічній, нині – Центр матері та дитини ім. проф. Руднєва, – наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. – Такі клініки – це вклад у майбутнє, адже тут рятують найменших мешканців нашої області».

Педіатрію Центру матері та дитини ім. проф. Руднєва у Дніпрі реконструювали уперше за півстоліття. Від колишнього «неонатального ГУЛАГу», як жартома називали клініку лікарі, ані сліду. Ззовні та всередині оновлена будівля нагадує п’ятизірковий готель.

«П’ять поверхів, 45 місць – для постійного перебування малюків із мамами. Ще 15 ліжок – денний стаціонар. Кімнати – яскраві та різнокольорові. На стінах – дитячі малюнки, – розповів Валентин Резніченко. – У кожній палаті – власний санвузол, поручні, кнопка для виклику медсестри, сучасна вентиляція, нові меблі. А для комфорту пацієнтів із вадами зору всі вказівники у лікарні дублюються шрифтом Брайля».

Лікувальний процес у Центрі організований до дрібниць. Спочатку – діагностика. Нове обладнання дозволяє виявляти патології у малюків ще до їхнього народження. Для вагітних – сучасні ультразвукові дослідження, медико-генетичні консультації. Після появи на світ на малюків вже чекатимуть в операційній.

«Якщо малюкам потрібна реабілітація, таку допомогу вони отримуватимуть у нашому Центрі. Це медикаментозне лікування, фізіопроцедури, масажі, бобат-терапія – цілий комплекс послуг, який мінімізує наслідки хвороб, пришвидшує одужання. Такий підхід застосовується у провідних німецьких клініках, – зазначив головний лікар закладу Ігор Македонський. – Ми будемо першими в Україні, хто реабілітує пацієнтів з першого дня їхнього життя».

Після реабілітації малечу виписуватимуть. Проте їх продовжуватимуть спостерігати фахівці Центру. Для цього відкрили спеціальне відділення – катамнестичне. Дітей «вестимуть» від народження й до підліткового віку, пояснив Ігор Македонський.

«Лікарня оснащена сучасним обладнанням, необхідним для лікування та реабілітації дітей. Такий медзаклад відкрили за завданням Першої леді – Марини Порошенко. У планах ще басейн. Його відкриють у хірургічному корпусі Центру, який зводять поряд із педіатрією», – зазначив головний лікар закладу Ігор Македонський.

Щорічно у поліклініці допомагатимуть понад 600 маленьким пацієнтам.


Не готель, а дитяча лікарня


Такий вигляд має медзаклад нового покоління


Сучасну клініку у Дніпрі відкрив Президент Петро Порошенко


Стару будівлю реконструювали


Тепер її не впізнати


Зручні вказівники


Усе для комфорту пацієнтів


Сумувати тут не доведеться


Навіть у лікаря - цікаві пазли


Добрі побажання


Окрема увага - палатам


Вони сучасні та стильні


Від постільної білизни


... до самих стін


Тут виходжуватимуть найменших пацієнтів


Є сучасне медобладнання


У палатах малюки перебуватимуть з батьками


Для цього - всі умови


Лікарня єврозразка


Родзинка - в реабілітації дітей


... та нестандартному підході
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux