Опубліковано 30 липня 2024 року, 15:30

Навчальний рік, культурологічна місія та успіхи на Олімпіаді: новини Дніпропетровщини в освіті, культурі та спорті 
Заступник начальника ОВА Ірина Грицай

Дніпропетровщина готується до навчального року. Митці регіону знову розпочали культурологічну місію, аби підбадьорити оборонців. А спортсмени регіону відзначилися новими успіхами. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Ірина Грицай.

«Шкільний навчальний рік триватиме з 2 вересня до 30 червня – такі межі встановив Кабмін. Заклади на засіданнях педагогічних рад самі визначатимуть формат занять – очний, онлайн та змішаний. Втім, остаточні рішення ухвалюватиме місцева влада та ОВА», – пояснила Ірина Грицай. 

МОН рекомендувало організувати освітній процес офлайн. Але, наголосила заступник керівника області, передусім врахують безпекову ситуацію, наявність укриття та його місткість.

Заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай

«Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак започаткував премію для молоді. Буде 20 переможців у 7 номінаціях. Відзначимо за наукові, творчі, культурні, підприємницькі і виробничі досягнення, розвиток волонтерського руху, популяризацію здорового способу життя, утвердження національної ідентичності, активізацію громадянського суспільства», – розповіла Ірина Грицай. 

Розмір премії – 16 тис грн. Ще є час подати заявку – дедлайн 2 серпня. Більше інформації – тут.

«У липні розпочалася культурологічна місія “Незламна Нація”. Вона триватиме до кінця вересня. Артисти виступають для військовослужбовців, які знаходяться на ротації або реабілітації. У програмі – українські пісні, інструментальні композиції, гуморески, виконання вправ з козацького бойового мистецтва», – сказала заступник начальника ОВА. 

Дніпропетровський національний історичний музей імені Д. Яворницького отримав дозвіл на наукові археологічні дослідження пам’яток культурної спадщини. А саме – монастиря у Новомосковському районі. Розкопки вже стартували.

«14 спортсменів від Дніпропетровської області беруть участь в Олімпіаді в Парижі, яка стартувала 26 липня. Анастасія Коженкова у складі четвірки з академічного веслування вже вийшла напряму до фіналу. Вирішальний поєдинок за медаль – 31 липня», – зазначила Ірина Грицай. 

У Таїланді та Аргентині відбулися світові змагання для спортсменів з порушеннями слуху. На чемпіонаті з легкої атлетики учасники від області вибороли 6 золотих та 4 бронзові нагороди. А юнацька чоловіча збірна з баскетболу, до складу якої переважно входять представники Дніпропетровщини, здобула 3 місце.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux