Опубліковано 30 липня 2024 року, 17:00

Президентка Асоціації сектору безпеки і оборони України Альона Вербицька зустрілась з рідними зниклих безвісти та полонених

У Дніпрі президентка Асоціації сектору безпеки і оборони України Альона Вербицька зустрілась з сім’ями військовополонених і зниклих безвісти. До розмови також запросили правоохоронців, представників соціального захисту, ТЦК, міжнародних організацій. Зустріч проходила у форматі діалогу. 

«Регулярно збираємося з родинами, які вірять і чекають. Які втратили зв’язок з рідною людиною. Кожен може поділитися своєю історією, поставити питання, яке хвилює», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

З учасниками зустрічі поспілкувалась президентка Асоціації сектору безпеки і оборони України Альона Вербицька. Вона представляє Об’єднаний центр з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ.

«Плануємо відкрити у Дніпрі спеціальний Центр. Туди можна буде приходити й отримати консультацію. Без зайвих черг, безлічі кабінетів. Сьогодні ж ми запросили представників різних відомств, структур, служб. Вони готові відповідати на питання», – сказала Альона Вербицька. 

Чоловіки Оксани і Любові – зниклі безвісти. За півтора року про них немає жодної звістки. Зв’язок з рідними жінки втратили 8 січня 2023 року. Тоді були важкі бої на бахмутському напрямку.

«Наші хлопці разом були в окопі, вони кращі друзі. Один з Дніпра, інший з П’ятихаток. Служили в одній з танкових бригад. Якщо є хоч 1%, що наші рідні живі, що їх можливо повернути – ми за нього тримаємося. Віримо в це», – сказала Любов.

Пані Наталя шукає рідного брата. Чоловік пішов добровольцем. Адже мав бойовий досвід ще з 2014 року. Був розвідником. Зник безвісти ще у березні 2022-го. Понад два роки родина сподівається на його повернення.

«Ходжу на подібні зустрічі. Інакше неможливо. Не вийде просто сидіти і чекати, що хтось тобі допоможе, підкаже. Треба діяти», – розповіла Наталя. 

Під час зустрічі учасникам розповіли, які документи слід зібрати та які права вони мають. Чи мають доступ міжнародні організації до в’язниць, де тримають українських полонених. Розбирали конкретні ситуації.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux