Опубліковано 07 лютого 2017 року, 12:30

Майже 300 бійців АТО завершили курси англійської від ДніпроОДА, – Валентин Резніченко
Вчити чи не вчити англійську? Учасники АТО не задаються цим питанням, натомість обирають нові курси іноземної мови. Унікальну можливість надає їм ДніпроОДА. На сьогодні навчання завершили та отримали сертифікати 260 бійців, ще 80 – продовжують курси. Хлопці упевнені, English – це шанс знайти нову роботу, побудувати успішну кар’єру, почати власний бізнес, покращити життя.

«Допомагаємо бійцям адаптуватися в мирному житті. Ідея народилася у 2015-му, коли із зони АТО повернулися перші демобілізовані. ДніпроОДА організувала для них освітні курси з програмування та вивчення англійської. Курси іноземної вже закінчили 260 військових, ще 80 – продовжують заняття. Приємно, що хлопці не припиняють навчання на півдороги. Нові групи формуються постійно, для цього достатньо залишити заявку у Центрі допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації», – підкреслив очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Вільне володіння англійською сьогодні на часі. Це розуміє учасник АТО Дмитро Русецький. Тому й обрав для себе курси, організовані ДніпроОДА. Каже, знання іноземної відкривають широкі перспективи: дозволяють бути затребуваним на ринку праці, читати твори та цікаві статті мовою оригіналу.

«Я тільки на другому занятті, та мені подобається. Курси для початківців, все пояснюють зрозуміло. Щоб мати результат, головне – наполегливість і старання, – каже демобілізований. – Знання англійської потрібні мені для майбутньої професії у сфері IT. Ходжу ще на курси програмування. Іноземна завжди дає «галочку» при працевлаштуванні».

Навчання проходить на базі Центру іноземних мов English Time. Тут знають, як перетворити звичайні уроки, на захоплюючі заняття.

«Дізналися, що Центр допомоги учасникам АТО при ОДА організовує курси для демобілізованих. Не могли залишиться осторонь і запропонували свою допомогу. ОДА нашу ініціативу підтримала, – розказала директор Центру іноземних мов Тетяна Чорнопис. – Зараз у нас навчається одна група. Це 10 АТОшників початкового рівня. Хлопці активні, цілеспрямовані, заряджені на результат».

Заняття тричі на тиждень протягом чотирьох місяців. Усього – 48 уроків. За словами вчителів, лексичний запас після навчання збагатиться майже на 2,5 тисячі слів. Бійці зможуть вільно переповісти про себе, з кимось познайомитися та відчувати себе більш впевнено в англомовному середовищі.

Набір на освітні курси триває. Записатися можна в Центрі допомоги учасникам АТО при Дніпропетровській ОДА за адресою: Дніпро, пр. Поля, 1 (колишній пр. Кірова), 1-й поверх, тел.: (056) 742-86-62. Курси безкоштовні.

Аби подати заявку, при собі слід мати посвідчення учасника бойових дій та документ, який підтверджує безпосередню участь в АТО.


Учасник АТО Дмитро Русецький поглиблює знання англійської.


Навчання – у Центрі іноземних мов English Time.


«Запропонували свою допомогу – ОДА ініціативу підтримала», – розказала директор Центру іноземних мов Тетяна Чорнопис.


Заняття – тричі на тиждень протягом чотирьох місяців.


Усього – 48 уроків.


Як демобілізовані відвідують уроки.


За словами викладачів, лексичний запас бійців після навчання збагатиться майже на 2,5 тисячі англійських слів.


Курси, організовані ДніпроОДА, завершили майже 300 демобілізованих, ще 80 – опановують іноземну.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux