Опубліковано 23 листопада 2021 року, 11:17

Edumus успішно реалізується в освітніх закладах Дніпропетровської області

У восьми школах на Дніпропетровщині з вересня цього року до викладання долучились професіонали різних галузей, щоб осучаснити освітній процес. В закладах освіти Дніпра, Кривого Рогу та Першотравенська запрошені вчителі діляться з учнями практичними знаннями та власним досвідом в тій галузі, в якій вони є спеціалістами. 

Проєкт Edumus єднає соціально відповідальних та небайдужих до стану шкільної освіти вмотивованих професіоналів. Вони викладають в школах області фізику, інформатику, економіку, історію, технології. На таких уроках основна увага приділяється практичним кейсам, що включають завдання, спрямовані на формування сучасних компетентностей в учнів.  

“Сучасний світ - це постійний виклик. Виклик до активних змін. Одна зі сфер життя, яка потребує найшвидших змін - це освіта. Завдяки відкритому простору та інтернету, ми маємо можливість залучати кращих з найкращих вчителів для проведення цікавих занять для учнів з різних шкіл, не зважаючи чи це велике місто, чи то невеличке містечко. Ми щиро вдячні команді Edumus за чудову ініціативу та чекаємо на розширення проєкту на всі школи Дніпропетровської області”, прокоментувала участь в програмі шкіл Дніпропетровщини Ольга Горб, заступниця голови Дніпропетровської обласної адміністрації.

“Я дуже рада та пишаюсь, що також можемо зробити свій хоча б маленький внесок у реформу освіти, та вдячна, що школи активно долучаються. Залучення професіоналів до шкіл - це найкраща світова практика. Велика вдячність за підтримку Дніпропетровській ОДА, керівництво якої завжди підтримує гарні ініціативи та інновації”, - зазначила радниця проєкту Edumus  та радниця міністра цифрової трансформації Яніка Мерило.

Серед партнерів програми в Дніпропетровській області – Noosphere Engineering School, представниця якої, Ганна Сарибога, викладає інформатику та робототехніку онлайн в Першотравенській ЗОШ № 3. Очолюючи інженерну лабораторію КПІ Інжинірингової школи Noosphere, пані Ганна з великим натхненням ділиться з учнями своїми практичними знаннями з програмування та робототехніки. Але не тільки учні, а і шкільні вчителі мають змогу вдосконалювати свої знання і навички завдяки таким професіоналам. 

“Як молодий спеціаліст, я намагаюсь ще ретельніше готуватися до своїх уроків, щоб відповідати рівню висококласних спеціалістів, таких я наша вчителька за програмою Edumus”, - ділиться своїми враженнями викладачка інформатики Першотравенської ЗОШ № 3 Вероніка Павленко.

Деякi із залучених спеціалістів програми Edumus практикують змішану форму навчання. Едуард Клюєв, старший науковий співробітник в Інституті геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України, наприклад, мешкає у Новомосковську, однак викладає у першотравенській школі фізику у 8му класі. На перші два уроки він завітав у школу особисто, щоб встановити контакт з дітьми та зануритись в шкільну атмосферу. Подальші уроки він успішно проводить в форматі онлайн. 

“Разом зі шкільною вчителькою ми вирішили надати можливість учням написати власні проєкти з будь-якої теми згідно програми, які вони мають захистити в кінці навчального семестру. Восьмикласники дуже пройнялись цією ідеєю і ретельно готуються до захисту”, - розповідає про процес викладання Едуард. “А для мене особисто участь в проєкті розкрила інтерес до публічних виступів, я вчусь працювати з аудиторією: правильно ставити запитання, активізувати слухачів для ефективної роботи”, - додає спеціаліст.  

Долучилась до участі в програмі Edumus і Криворізька гімназія № 46. Там для 5х класів предмет технології у форматі онлайн викладає Інесса Некрасова з Маріуполя. Під час уроків діти із задоволенням виготовляють власноруч вироби з підручних матеріалів, вчаться естетиці та працьовитості. А оскільки Інесса економіст за освітою та швачка за покликом душі, то, відповідно, в процесі проведення уроків з праці, вчителька формує у п’ятикласників ще й підприємницькі навички. 

“Діти дуже люблять уроки пані Інесси, і школа тільки виграла від участі в проєкті”, - говорить Ачкасова Олена, вчителька молодших класів, що є куратором програми Edumus в своєму освітньому закладі.

Програма Edumus дає змогу також школам в невеликих містах залучати висококласних спеціалістів до викладання, оскільки запрошені вчителі проводять уроки онлайн на дуже високому рівні з використанням сучасних технічних можливостей.

Команда Edumus Україна запрошує небайдужих до освіти спеціалістів долучитися до освітньої ініціативи, щоб змінити освіту разом! Зареєструватись до участі можна в розділі “Для фахівців” на сайті edumus.com.ua

 Урок інформатики в Першотравенській ЗОШ № 3. Вчитель Ганна Сарибога

Школа 31, м.Дніпро

Ольга Троян - вчителька Edumus

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux