Опубліковано 23 листопада 2021 року, 11:30

У Петрівці зводять «з нуля» затишну оселю для дітей-сиріт

У селі Петрівка Синельниківського району зводять «з нуля» сучасну одноповерхівку. Там оселяться місцеві маленькі сироти і діти, що залишилися без батьківського піклування. У домівці для них облаштують комфортні кімнати та велику ігрову з їдальнею. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Для дітей-сиріт облаштовуємо затишні оселі – малі групові будинки. Їх зводимо за сучасними технологіями. Там передбачаємо все для комфорту та розвитку малечі. Одну з таких домівок матимуть маленькі мешканці Миколаївської громади на Синельниківщині. Нині будівництво триває у селі Петрівка», – розповів Валентин Резніченко.

Малі групові будинки – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У Петрівці роботи на початковому етапі. Підрядники завершили працювати над фундаментом. Нині кладуть перекриття, бетонують шви. Облаштовують підвальні приміщення. На цокольному «поверсі» будуть підсобки: електрощитова, склади для зберігання овочів.

«Будинок утеплимо пінополістиролом: покрівлю, фасад, підлогу. Буде наче «термос». У холоди працюватимуть електрокотли», – сказав виконроб Михайло Яцечко.

У малому груповому будинку зможуть оселитися до 10 дітей. У хлопчиків та дівчаток будуть окремі кімнати, кожна – на двох. Разом проводитимуть час у просторій вітальні-ігровій, об’єднаній з їдальнею та кухнею.

«За дітьми доглядатимуть вихователі. Допомагатимуть психологи та кухарі. Вони створюватимуть родинний затишок», – підкреслила начальниця служби у справах дітей Миколаївської громади Наталя Клименко.

Оселю для дітей-сиріт зводять поряд зі школою та будинком культури. Майбутні вихованці зможуть навчатися у звичайній школі, відвідувати гуртки.

«Майбутнє дитини залежить від того, в яких умовах вона росте. Я це розумію, оскільки сама є мамою, бабусею та вчителькою. Добре, що такий будиночок зводять саме в нашому селі. Сподіваюся, коли дітлахи подорослішають, вони залишаться у громаді», – поділилася місцева Ольга Прохода.

Поруч із будинком облаштують ігровий та спортивний майданчики. З тренажерами, брусами, гойдалками.

«У нас дуже креативні вчителі. Влаштовують для дітей походи у ліс та на річку. А ще – на Гору рекордів, де встановлені найбільші в Україні державний Герб та підкова. Плануємо долучати до туризму і майбутніх мешканців малого групового будинку», – наголосила староста Петрівського старостинського округу Світлана Гарнятко.

На Дніпропетровщині вже звели «з нуля» 6 малих групових будинків для дітей-сиріт.

Нині, окрім Петрівки, у Синельниківському районі триває будівництво у Васильківці. Ще одну домівку зводять у Вакуловому Криворізького району.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux