Опубліковано 05 квітня 2018 року, 12:30

Цьогоріч на Дніпропетровщині продовжується капремонт автомагістралей державного значення – Валентин Резніченко

У 2018-му на Дніпропетровщині продовжують капітально ремонтувати траси державного значення. Вже розпочалися роботи на криворізькій та запорізькій автомагістралях, на черзі - нікопольська та полтавська траси. 

«Президент України Петро Порошенко акцентує, що дорожнє будівництво серед показників якісних змін, які відбуваються в країні. На Дніпропетровщині оновлюємо не тільки комунальні шляхи, а й державні траси. Торік в області відремонтували майже 70 км доріг державного значення у криворізькому, донецькому, полтавському та запорізькому напрямках. Роботи продовжуються й цьогоріч. Ремонт виключно капітальний. Головна вимога до дорожників – якість», – зауважив Валентин Резніченко.

На криворізькій трасі покриття оновлять від Кривого Рогу до Софіївки й далі.

Ще один напрямок  полтавський. Зокрема, у планах – будівництво більше 10 км об’їзної навколо Петриківки – від укладання асфальту до нанесення розмітки та благоустрою узбіч. Також шлях європейської якості має пролягти до траси Полтава-Київ.

«З одного боку дорогу на чотири смуги будуватиме Полтава, ми – аналогічну від Дніпра. Якщо «Укравтодор» фінансуватиме роботи в такому об’ємі, як запланував, то через чотири роки від Дніпра до Полтавської області матимемо нове шосе з якісним покриттям», – підкреслив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Планують дати старт ремонту і на трасі Дніпро-Нікополь. Орієнтовна вартість капремонту дороги – 750 млн грн. «Укравтодор» виділив перші 50 млн.

Крім того, у 2018-му продовжиться масштабний ремонт траси Н-08 сполученням Дніпро-Запоріжжя. Її ремонтуватимуть з двох боків – від обласного центру й від кордону із Запорізькою областю. Торік оновили 16 км шляху. Загалом відремонтують 36 км дороги, що забезпечить комфортний і безперешкодний рух транспорту.

Окрім ремонту національних автомагістралей, у регіоні четвертий рік поспіль ремонтують комунальні дороги. Понад 300 шляхів зроблено протягом 2015-2016 років, у 2017-му оновлено ще 160. У 2018-му в області відремонтують майже 130 комунальних доріг. На це з обласного бюджету виділяють близько 1 млрд грн.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux