Опубліковано 06 січня 2016 року, 09:30

Зимові забавки та українські традиції – юні художники створюють різдвяну казку
У театрі ім. Т.Г. Шевченка гамірно. Тут нагороджують переможців обласного конкурсу дитячого малюнку «Різдвяні свята». У театрі виставлені 85 найкращих живописних та графічних робіт. Переглянути експозицію можуть всі охочі до 30 січня, повідомляють в департаменті освіти та науки облдержадміністрації.

«Я намалювала дві картини – пастеллю та гелевою ручкою, одна з моїх робіт зайняла перше місце, - з гордістю розповідає 10-річна Марія, яка вже близько 5-ти років займається малюванням. – Сюжети для малюнків придумала сама, а малювала у студії».

Дитячі малюнки вражають яскравістю та різноманіттям сюжетів. У центрі уваги юних талантів - і зимові забавки, і українські різдвяні традиції, і навіть котики. «Я сам придумав сюжет та намалював картину, а моя вчителька допомогла придумати назву – «Зимовий гість», - розповідає 9-річний Микита. – Я беру участь у конкурсах малюнків вже не вперше і дуже радий, що моя робота була визнана однією з найкращих».

Обласний конкурс і виставка «Різдвяні свята» організована департаментом освіти і науки ОДА та Дніпропетровським обласним дитячо-юнацьким кіноцентром «Веснянка». І проводиться вже в 11-те. Цього року на конкурс було подано 848 робіт від 764 вихованців позашкільних навчальних закладів Дніпропетровщини. Це хлопці та дівчата від 6 до 18 років. Переможцями стали 36 робіт юних художників.
Члени журі відзначають, серед дитячих малюнків – дуже багато цікавих робіт. Багато з них мають оригінальний колорит, композиційне рішення.

«Тематика конкурсу така, що, здавалося б, важко придумати щось нове, але дітям це вдається, – каже художній керівник кіноцентру «Веснянка» Світлана Кольцова. – Цього року малюнки вражають різноманіттям сюжетів, складністю композицій, майстерністю робіт».

Обласна виставка дитячого малюнку «Різдвяні свята» триватиме до 30 січня. Її можна переглянути у зимовому саду Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка (м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 5).



Юні художники самостійно творять казку!



Дитячі роботи вражають оригінальністю сюжету,..


...складністю композиції та майстерністю виконання.


Обласна виставка дитячого малюнку «Різдвяні свята» триватиме до 30 січня.


Талановиті дітлахи отримали грамоти,,,


...пам’ятні подарунки і запрошення на зимову казку.


Є чим...


...пишатися!
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux