Опубліковано 20 січня 2020 року, 14:38

Заява Дніпропетровської ОДА  щодо дезінформації про проведення тендера  на проєктувальника злітно-посадкової  смуги аеропорту 

В інтернеті з’явилася інформація, що вже визначено проєктувальника злітно-посадкової смуги нового аеропорту на Дніпропетровщині. Мовляв, стратегічним для України об’єктом займатиметься компанія з російським корінням ТОВ «Прогресстех».

Офіційно заявляємо: це – фейк, який ґрунтується на незнанні автором публікації Закону «Про публічні закупівлі».

Тендер на визначення проєктувальника злітно-посадкової смуги проводить держпідприємство «Фінінпро». Воно розпоряджається коштами, які Мінінфраструктури спрямовує на будівництво злітно-посадкової смуги. Дніпропетровська ОДА не організовує та не проводить тендери, а виступає центром, який координує дії всіх учасників проєкту.

На сайті електронних держзакупівель Prozorro вже пройшов аукціон на визначення головного претендента на перемогу в тендері. Ним система дійсно обрала ТОВ «Прогресстех», оскільки ця компанія запропонувала найнижчу серед учасників ціну робіт. Але це ще НЕ ПЕРЕМОЖЕЦЬ тендеру.

Після аукціону за процедурою розпочинається перевірка тендерного комітету. Він докладно вивчить пропозицію претендента, його документи. Це триватиме щонайменше п’ять робочих днів. Претендент може отримати відмову через  недоліки, виявлені у його тендерній пропозиції. А на перемогу в тендері претендуватиме наступна компанія – учасниця аукціону.

Принципова позиція всіх причетних до будівництва аеропорту держорганізацій – діяти суворо в межах законодавства. Це ж стосується і вибору підрядників. Жодна компанія, яка має проблеми із Законом або не виконує умов тендерів, допущена до робіт не буде. Відтак «зрада»  відміняється.

Про всі етапи втілення проєкту будівництва аеропорту на Дніпропетровщині можна оперативно дізнаватися на сайті ОДА. Облдержадміністрація відкрита до співпраці та готова відповісти на запити журналістів в межах компетенції. 

Телефони для зв’язку:

Пресслужба Дніпропетровської ОДА: (056) 742-70-71 - Наталя Зборець, presadniprooda@adm.dp.gov.ua

ДП «Фінінпро»: (044) 257-02-31 - Роман Субчак, tender.fininpro@gmail.com.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux