З початку року в області створили 4 прийомні родини і дитячий будинок сімейного типу

Цьогоріч у регіоні продовжили розвивати сімейні форми виховання. Працюють й над підтримкою людей, які зазнали насильства. Презентували корисну методичку для постраждалих. А ще в області планують створити центр підтримки дітей за моделлю «Барнахус». Заступник начальника ОВА Надія Задорожна розповіла про актуальні новини у соцсфері.

«У 2024-му продовжили підтримувати сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом січня в області створили 4 прийомні родини і дитячий будинок сімейного типу. Туди влаштували 14 хлопців та дівчат», – розповіла Надія Задорожна.

Вона додала, що триває співпраця із Фундацією першої леді Олени Зеленської. Ще 22 дитячі будинки сімейного типу з П’ятихаток, Апостолового, Марганця отримають допомогу від організації. Побутову техніку, меблі, гаджети, кухонне приладдя, генератори, газові котли.

«Дніпропетровщина – лідер зі створення малих групових будинків. Їх в регіоні працює вже 6. Незабаром відкриття ще одного – у Вакулівській громаді. Три – на стадії будівництва» – зазначила заступник очільника області.

Минулого тижня в ОВА презентували методичні рекомендації для людей, які працюють з постраждалими від сексуального насильства. Напрацювання будуть корисними для правоохоронців, соцпрацівників, психологів, громадських активістів. Там рекомендації, як спілкуватися з людиною, яка пережила травмуючий досвід.

Обладміністрація, міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров'я» і Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» підписали меморандум. Він передбачає створення у регіоні простору за моделлю «Барнахус». Мета – допомога хлопчикам та дівчаткам, які потерпають від жорстокого поводження.

«В Україні таких центрів 11. Дванадцятий буде на Дніпропетровщині. Профінансує проєкт дитячий фонд ЮНІСЕФ», – поділилася заступник очільника регіону. 

На початку тижня стартував II етап проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». В одному з ліцеїв Кам’янського зібрали 7 команд зі спортивного орієнтування. Провели телеміст з іншими областями.

«Шкільні збірні тепер змагатимуться на рівні громад. Далі на них чекають районні та області першості. І, нарешті, фінал», – повідомила Надія Задорожна.

Продовжує свою роботу група «Прозорість та підзвітність». Вже вдалося скасувати та зменшити вартість 25 публічних закупівель. Загалом на майже півмільярда гривень.

 


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux