Опубліковано 07 вересня 2021 року, 11:30

З новим статусом та реконструкцією: учні Апостолівського ліцею №3 розпочали навчальний рік у модернізованих класах 

Апостолівський ліцей №3 розпочав навчальний рік оновленим. Там завершили реконструкцію останнього, найстарішого корпусу 1930-х років. Нині на фініші благоустрій подвір’я. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Для школярів регіону осучаснюємо освітню інфраструктуру. Капітально відремонтованою зустріла учнів гімназія №33 у Дніпрі. Після реконструкції відчинив двері Апостолівський ліцей №3. Стильний, затишний, світлий», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко.

Будівля Апостолівського ліцею №3 має три корпуси. Нині вже реконструйовані усі. Останнім модернізували найстарший, якому майже 90 років. Працювали за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Замість старих та ненадійних там звели нові перекриття. Замінили комунікації, покрівлю, вікна, двері, провели оздоблення.

«Вперше розпочали навчальний рік у статусі ліцею. А ще нам до свята завершили реконструкцію найстарішого корпусу. Реакція дітей, – «Вау!». Вийшли прямо навчальні офіси європейського стандарту», – розповів директор навчального закладу Юрій Кочережко.  

Він додав, що за рахунок місцевого бюджету та державної субвенції придбали нові меблі. День знань зустріли на відремонтованому подвір’ї. Прийняли до шкільної родини 79 першокласників.

На двох поверхах найстаршого корпусу розмістилися учительська, класні кімнати, кабінети фізики, математики, географії. А ще бібліотека, малий спортзал для найменших школярів та їдальня. Класи – майже усіх кольорів веселки. Милують око яскравими барвами. В коридорах – питні фонтанчики з фільтрацією води.

Для мам і тат вирішили організувати день відкритих дверей. Аби вони могли побачити, в яких умовах тепер навчаються дітлахи.

«Донечка йде вчитися, як на свято. Навіть не просто йде – біжить. Їй дуже подобається. Навіть уроки хоче не вдома, а в школі робити. Я у своєму дитинстві тільки мріяла про такі круті умови», – поділилася мама другокласниці Мілани Нікітіної, Світлана.

Вчителька початкових класів Світлана Орлова спостерігала за реакцією учнів. Каже, у перший день оченята дітей блищали. Вони з цікавістю заглядали у класи.

«Ми щасливі: батьки, вчителі, учні. В захваті від того, у якій школі навчаємося. Приємно перебувати в таких стінах. Діти на ранковій зустрічі мені сказали, що це їх другий дім», – сказала Світлана Орлова.

Підрядники вже завершують благоустрій заднього подвір’я. Сіють газонну траву. Незабаром проводитимуть озеленення.

На території вже облаштували зони відпочинку із дитячими будиночками і гойдалками. Це тепер одне з найулюбленіших місць малечі.

В Апостолівському ліцеї №3 навчається більш ніж півтисячі учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux