Опубліковано 31 серпня 2018 року, 18:30

Єдине на Дніпропетровщині вуглевидобувне підприємство – флагман у забезпеченні енергонезалежності всієї України – Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав підприємство Дніпропетровщини «Павлоградвугілля» флагманом вуглевидобувної галузі України. За 14 років видобуток «чорного золота» шахтарями Павлограду збільшився у два рази і сьогодні складає 20 млн тон на рік. Це 57% всієї кількості вугілля, що видобувають в державі. Про це стало відомо під час робочого візиту очільника Уряду на найбільше вуглевидобувне підприємство України «Павлоградвугілля».

 «Павлоградвугілля» – абсолютний орієнтир для інших підприємств, у тому числі державних. Як треба господарювати, інвестувати, модернізувати видобувну галузь. Перш за все – щоб забезпечити енергонезалежність нашої держави», – зазначив Володимир Гройсман.

«Павлоградвугілля» – єдине на Дніпропетровщині вуглевидобувне підприємство. Воно виробляє понад половину всього вугілля України. За 14 років у підприємство вклали величезні інвестиції – понад 19 млрд грн. Забої устаткували новим обладнанням. Це дозволило вдвічі збільшити обсяги видобутку вугілля.

«Модернізація обладнання – лише одна із складових досягнень у вуглевидобувній галузі. Багато чого залежить і від роботи інженерів, і від грамотних управлінських рішень. А головне – від високого рівня професіоналізму шахтарів, які щодня тонна за тонною видобувають дорогоцінне для нашої країни «чорне золото», – сказав Дмитро Сахарук – гендиректор «ДТЕК Енерго», до складу якого входить «Павлоградвугілля».

Павлоградське підприємство видобуває газове вугілля. Його використовують теплоелектростанції – для вироблення електроенергії.

«Наша стратегія – максимально збільшувати видобуток саме газового вугілля. Адже запаси антрациту наразі, на жаль, на окупованій території Донбасу. Нарощування потужностей і підвищення ефективності підприємств вуглевидобувної галузі – запорука енергонезалежності нашої держави. І кращий приклад, як це можна реалізувати, – підприємство Дніпропетровщини», – сказав очільник Уряду.

«Втілюємо національну стратегію енергоефективності в кожному починанні. Будуємо дитсадки та реконструюємо школи з використанням новітніх енергозберігаючих технологій. А ще – зводимо по всій області котельні на альтернативному паливі, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – За три роки збудували та реконструювали майже 100 котелень. Тепер три найпотужніші твердопаливні котельні України працюють у лікарнях Дніпропетровщини. Марганець та Покров повністю відмовилися від газового теплопостачання, а в Нікополі та Підгородному коштом інвестора звели сонячні електростанції. За три роки споживання газу в області знизилося на 13%».

Загалом підприємства Дніпропетровщини виробляють п’яту частину промислової продукції країни. На них припадає 11% національного ВВП.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав «Павлоградвугілля» –..

..– найбільше вуглевидобувне підприємство України

«Павлоградвугілля» – абсолютний орієнтир для інших підприємств, у тому числі державних. Як треба господарювати, інвестувати, модернізувати видобувну галузь», – Володимир Гройсман

Сучасне обладнання..

..грамотні управлінські рішення..

..та професіоналізм шахтарів дозволили вдвічі збільшити обсяги видобутку вугілля

Валентин Резніченко: «Втілюємо національну стратегію енергоефективності в кожному починанні. За три роки споживання газу в області знизилося на 13%»

Наразі видобуток «чорного золота» шахтарями Павлограду – 20 млн тон на рік

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux