Опубліковано 30 квітня 2020 року, 13:40

Як під час карантину отримати матеріальну допомогу по безробіттю

Під час карантину мешканці Дніпропетровщини можуть отримати матеріальну допомогу по безробіттю за спрощеною процедурою. Розмір виплат – від 1 до 8,4 тис грн. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Під час карантину, на жаль, кількість безробітних на Дніпропетровщині зросла майже вдвічі. Це пов’язано з тим, що багато бізнесів та компаній були змушені тимчасово припинити діяльність, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Нині і роботодавці, і працівники, які втратили роботу, можуть отримати фінансову підтримку за спрощеною процедурою. У фонді по безробіттю достатньо коштів, тому закликаємо усіх, хто опинився у скрутному становищі, звертатися до Обласного центру зайнятості».

Зареєструватися у службі зайнятості та отримати матеріальну допомогу по безробіттю відтепер можна за спрощеною процедурою. Зробити це легко одним з трьох способів. Наприклад – скористатися послугами державного онлайн-порталу «Дія». Або відправити заяви на електронну адресу обласного центру зайнятості через сервіс «Електронне подання документів».

Також мешканці Дніпропетровщини можуть звернутися безпосередньо до служби зайнятості за місцем реєстрації. Заяви про надання статусу безробітного та про призначення допомоги слід залишити у скриньці на території установи.

«Нині на Дніпропетровщині – близько 36 тис безробітних. Безпосередньо під час карантину ми зареєстрували понад 13,1 тис жителів області, які втратили роботу. Нині статус  безробітного надається із 1-го дня подачі заяви, а процедура отримання допомоги максимально спрощена,  розповіла директорка Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова. Середній розмір виплат по безробіттю  становить 4 тис грн».

Також під час карантину отримати допомогу по частковому безробіттю можуть роботодавці. Для них передбачені кошти на виплати частини заробітної плати працівникам у розмірі 2/3 від окладу. Щоб отримати допомогу, потрібно  протягом 30 днів з дня зупинення або скорочення діяльності звернутися до центру зайнятості за місцем сплати Єдиного соціального внеску.

Більше – на сайті.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux