Опубліковано 30 квітня 2020 року, 13:13

Китайські бізнесмени передали лікарням Дніпропетровщини 40 апаратів ШВЛ

Дніпропетровщині передали 40 апаратів штучної вентиляції легенів. Це – допомога від партнерів КБ «Південне» – китайської компанії  Hongda Blasting Company. Обладнання допоможе рятувати мешканців регіону, хворих на коронавірус, вважає голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«В умовах нинішньої епідемії апарати штучної вентиляції легенів – життєво необхідне обладнання. Загалом обласним коштом закуповуємо 73 одиниці такої техніки. Вдячні, що активно долучається й великий міжнародний бізнес. Наш космічний гігант – Конструкторське бюро «Південне» – домовився з китайськими бізнес-партнерами про безкоштовну передачу регіону великої партії апаратів ШВЛ, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Дякуємо за активну підтримку та небайдужість в дії». 

25 апаратів отримала Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова. Ще 15 розподілять до інших лікарень регіону. Зокрема, до спеціалізованої багатопрофільної лікарні №1, клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, Дніпровської дитячої міської лікарні №3 ім. Руднєва, обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії, обласного онкологічного диспансеру, дніпровських міських лікарень № 4 та 11.

«Сьогоднішня поставка обладнання – взаємодія на міжнародному рівні. Та повага до України як до космічної держави. Перш за все від наших китайських партнерів. Ми також не стоїмо осторонь. Маємо благодійний фонд. Вже передали декілька комплектів різного обладнання до лікарні Мечникова та інших госпітальних баз» – наголосив генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов. 

Апарати портативні, мають два роки гарантії. А найголовніше, вони турбінного типу, а значить сумісні з кисневими концентраторами.

У лікарні Мечникова зазначили, що апарати ШВЛ встановлять у палатах та реанімаційних залах терапевтичного корпусу, де лікують пацієнтів з коронавірусом.

«Апарати допоможуть рятувати людські життя. Вони компактні та інтелектуальні. Встановити можна за декілька хвилин у будь-якому відділенні, – сказав головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко. – Обладнання зможе виконувати безліч функцій. Зокрема, регулювати подачу кисню  індивідуально для кожного пацієнта». 

Нині в області 347 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужали 23 людини.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux