Опубліковано 25 лютого 2019 року, 16:30

Вже у березні мешканці Дніпропетровщини почнуть отримувати субсидію «живими» грошима

Вже у березні в Україні діятимуть нові правила нарахування субсидій, які затвердив Кабмін. Ті, хто оформив держдопомогу у 2018 році, отримуватимуть її «живими» коштами. Про це стало відомо під час прес-конференції у Дніпропетровській облдержадміністрації.

 «Субсидію нараховуватимуть за двома напрямками – їх визначили постановами Кабінету Міністрів України. Різні умови будуть для тих, хто оформив допомогу до кінця 2018 року, і «нових» субсидіантів», – пояснила начальник відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Довидовська. 

Мешканці Дніпропетровщини, які подали документи у 2018-му, отримають готівку. Субсидію за лютий – з 4 до 25 березня, за березень – у квітні, за квітень – у травні, наголосила Олександра Довидовська. Пенсіонерам нарахують кошти разом із пенсією. Всі інші мають звернутися до найближчого відділення Ощадбанку після 12 березня.    

«Ті, хто оформив допомогу у 2019-му, не отримають «живих» коштів. Їх автоматично перерахують на оплату комунальних послуг. Суму, яку не покриє субсидія, доведеться оплатити самостійно. Про розмір доплати повідомлять смс», – сказала  начальник відділу.  

 За словами Олександри Довидовської, система направлятиме кошти «за пріоритетом». Першочергово – на оплату послуг теплопостачання, потім – гарячої води, водопостачання та водовідведення, електроенергії, природного газу чи вивозу сміття.   

Ті, хто оформляв субсидію до 2019 року, у травні мають подати документи ще раз – вказуючи номер свого мобільного.

«Така вимога – для перевірки чесності платників. Якщо у людини не буде заборгованості на понад 340 грн, вона й надалі отримуватиме держдопомогу готівкою. Субсидію «живими» коштами боржникам не сплачуватимуть. Гроші автоматично будуть перераховувати на оплату комунальних послуг», – зазначила начальник відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Довидовська. 

Отримати субсидію можна з 1 числа місяця, у якому надійшло звернення.

Вже у березні мешканці області почнуть отримувати субсидії живими грошима

- Про це стало відомо під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux