Опубліковано 11 березня 2019 року, 13:30

Вже дев’ятий кастинг обласного талант-фесту «Z_ефір» відбувся на Дніпропетровщині – Валентин Резніченко

Гра скрипки, фортепіано та акордеону. Джаз, рок і народна пісня. А ще – сучасні танці й емоційна акторська гра. Таке різноманіття – на дев’ятому відборі обласного фестивалю талантів «Z_ефір». Він відбувся у Солоному. Журі переглянуло близько 150 яскравих виступів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Дніпропетровщина багата на таланти. У кожному куточку нашої області є обдаровані діти. Маємо підтримувати і розвивати їхні вміння. На цьому наголошує і Президент України Петро Порошенко. У 2018 році ініціювали обласний фестиваль талантів «Z_ефір». Він – для дітей 5-16 років. Хлопці й дівчата можуть показати себе на великій сцені, отримати новий досвід і вибороти призи. Нині – вже другий сезон масштабного конкурсу», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

Запалювали на сцені й таланти Солонянського та Криничанського районів. Виступали у п’яти жанрах – вокал, хореографія, оригінальний, театральний та інструментальний.

Роза Соловей – 9-класниця із Солоного. Навчається в музичній школі, опановує акторську майстерність у гуртку. Вперше випробовує себе на сцені «Z_ефіру».

«Ще з малечку захоплююся акторською грою. Багато віршів вивчила разом із мамою. До цього конкурсу готувалася три місяці. Буду зачитувати напам’ять монолог Марусі Чурай із роману Ліни Костенко», – сказала учасниця «Z_ефіру» Роза Соловей. 

 Як саме підкорити журі, підказує викладачка Рози Анжела Саліженко.

«Треба максимально вживатися в роль, намагатися зрозуміти емоції свого героя. Для дітей це корисно. Головне – отримати задоволення від виступу. Тобто викладатися на повну. Тоді й суддям все сподобається», – зазначила викладач гуртку «Дитячий театр» при Солонянській опорній школі Анжела Саліженко. 

 На сцені демонстрували різноманіття танців і пісень – від українських народних до сучасних.

«Я буду танцювати сольний танок у стилі джаз-модерн під пісню українського рок-гурту Океан Ельзи «Не твоя війна». Він розповідає про війну в Україні. Хоч танцями займаюся вже сім років, переживати саме цей номер дуже важко, сильні емоції», – поділився учасник «Z_ефіру» Антон Іляшенко. 

Із Криничок завітав на кастинг вокальний колектив «Веселі нотки». 

«Мені подобається, що я можу розвиватися і виступати на великій сцені. Дуже хвилювалися, бо і виступити хочеться гарно, і перемогти. Сподіваюся, наш номер сподобався журі», - сказала  учасниця Криничанського  колективу «Веселі нотки» Саша Дмитренко. 

Представники інструментального жанру підкорювали мелодіями скрипки, фортепіано, гітари і акордеону.

 «Я граю на акордеоні, він мені дуже подобається. Це не простий інструмент. Потрібні швидкість і точність. А це вимагає тривалого навчання. Трохи хвилювався перед виступом, але гадаю все вийшло», - сказав  учасник «Z_ефіру» Назарій Типчак.

 Переможці відбіркових турів долучаться до полуфіналу фесту. Фінал відбудеться у травні, в Дніпрі.

Це вже другий сезон «Z_ефіру». У 2018-му до нього долучилися понад 20 тис. дітей.

 У Солоному відбувся дев’ятий кастинг «Z_ефіру»

Запалювали на сцені таланти Солонянського та Криничанського районів

 Виступали у п’яти жанрах

 Вокал

Танці

 Оригінальний і театральний

Роза Соловей: «Ще з малечку захоплююся акторською грою. Багато віршів вивчила разом із мамою. До цього конкурсу готувалася три місяці. Буду зачитувати напам’ять монолог Марусі Чурай із роману Ліни Костенко»

 Інструментальний

Назарій Типчак: «Я граю на акордеоні, він мені дуже подобається. Це не простий інструмент. Потрібні швидкість і точність. А це вимагає тривалого навчання. Трохи хвилювався перед виступом, але гадаю все вийшло»

 Учасники – діти від 5 до 16 років

  Антон Іляшенко: «Я буду танцювати сольний танок у стилі джаз-модерн під пісню українського рок-гурту Океан Ельзи «Не твоя війна». Він розповідає про війну в Україні. Хоч танцями займаюся вже сім років, переживати саме цей номер дуже важко, сильні емоції»

Оцінювало виступи професійне та креативне журі

Переможці відбіркових турів долучаться до полуфіналу фесту

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux