Опубліковано 19 листопада 2015 року, 17:01

Відремонтовані гуртожитки для переселенців приймуть мешканців наступного року, - Валентин Резніченко
Світлі кімнати, сучасна сантехніка, власна котельня, нові меблі – у дніпропетровському гуртожитку для переселенців зручно та затишно. У будівлі саме завершили реконструкцію. На підході – ще 14 подібних об’єктів по всій області. Їх ремонтують коштом ЄС – загалом Дніпропетровщина отримала понад 1,5 мільйони євро. Вже наступного року гуртожитки приймуть перших мешканців. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«До Дніпропетровщини з Донбасу переїхало понад 70 тисяч людей. Щоб допомогти їм почати життя заново, згуртувалися не лише мешканці нашої області, а й закордонні партнери. Їх підтримку ми відчуваємо не на словах, а бачимо реальний результат. Підтвердження тому – проект з реконструкції житла для переселенців», - зазначив очільник області Валентин Резніченко.

Один з п’ятнадцяти об’єктів, які повертають до життя коштом ЄС, знаходиться на дніпропетровській вулиці Лоцманська. Колишня лікарня два роки пустувала і була у занедбаному стані. Довелося відновлювати все з нуля - тут повністю замінили систему опалення, каналізацію, сантехніку та проводку, залатали стіни, навіть перепланували деякі кімнати. Зробили окрему котельню на твердому паливі.

У будинку житимуть 54 людини. Більшість кімнат розраховані на чотири мешканці. У кожній з них вже стоять ліжка, столи та шафи, є навіть матраци та постільна білизна. Найвірогідніше у цей гуртожиток поселять пенсіонерів.

«Проектом ЄС не передбачені телевізори, холодильник та плити. З цим нам обіцяють допомогти Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ та Червоний хрест. Зараз чекаємо на комісію з Євросоюзу, яка прийме роботи, і будемо заселяти перших мешканців», - сказав очільник області. Та додав: люди житимуть у гуртожитку стільки, скільки потрібно. За оренду платити не потрібно.

Ще чотири будівель, які реконструюють для переселенців, знаходяться у Дніпропетровську, решта – у Кривому Розі, Вільногірську, Жовтих Водах, Дніпродзержинську, Новомосковську та Синельниковому. Вони стануть новою домівкою для більш ніж двох тисяч переселенців.


Раніше це була занедбана будівля. Тепер - зручний та затишний гуртожиток.



Кімнати розраховані здебільшого на чотири людини.



У кімнатах вже стоять нові меблі. Є матраци, подушки, ковдри та постільна білизна.



Мешканці користуватимуться сучасним санвузлом.



Є власна економна котельня...



...та просторе подвір'я. У майбутньому тут можна буде зробити квітник чи альтанку.



Гуртожитки відремонтували коштом ЄС.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux