Опубліковано 29 жовтня 2018 року, 11:30

У Зеленодольській об’єднаній громаді капітально відремонтували чотири вулиці – Валентин Резніченко

У 2018-му в Зеленодольській ОТГ Дніпропетровська облдержадміністрація капітально відремонтувала чотири комунальні дороги з півстолітньою історією. Дві – у центрі об’єднаної громади, ще дві – у селах Мала Костромка й Велика Костромка. Приведення до ладу дорожньої інфраструктури – один з пріоритетів обласної влади, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Держава має допомагати громадам, що об’єдналися. Це один з маркерів реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Мешканці Дніпропетровщини, які згуртувалися, взяли на себе відповідальність за долю громад. Вони самостійно визначають, як розвивати території, – чи реконструювати лікарні, чи будувати дитсадки, чи освітлювати вулиці, чи ремонтувати дороги. Всіляко підтримуємо ці ініціативи», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Вдалим прикладом імплементації реформи з децентралізації є Зеленодольська громада, створена на Дніпропетровщині серед перших. Тут цьогоріч обласним коштом капітально відремонтували чотири вулиці, які ніколи не мали якісного покриття.

«Основна маса наших доріг виконана з бетонних плит. За десятиліття вони пішли тріщинами й вимагали кардинального оновлення, – зазначив голова Зеленодольської ОТГ Андрій Савченко. – Цьогоріч відчули реальну підтримку Дніпропетровської облдержадміністрації і вперше за багато років отримали капітально відремонтовані шляхи. Розраховуємо на плідну співпрацю й наступного року».

У центрі громади – місті Зеленодольську – оновили вулицю Садову.

«Раніше цю вулицю намагалися оминати, тепер їздимо тільки нею. Котиш і насолоджуєшся. Це як смачний хліб їсти. Мріємо, щоб усі міські дороги були такими, ідеальними», – побажав місцевий мешканець Сергій Браганець.

Ще одна зеленодольська вулиця позбулася вибоїн – Наталії Малаєвої. Мешканці приємно здивовані.

«Коли виїхала дорожня техніка, ми не могли повірити своїм очам. Як-то кажуть, дочекалися. І хоча машини гриміли й пилили, ми витримали. Адже розуміли: це все заради гарної дороги. Безмежно задоволені і вдячні. Зробили відмінно, ще й бордюрчики поставили», – поділилася враженнями мешканка вулиці Ольга Бурова.

Нарешті спекалася ямкових ремонтів і вулиця Високопільна в селі Мала Костромка, яке межує із Зеленодольськом. Водії кажуть, тепер по ній не скачуть, а по-справжньому їдуть.

«До недавнього дружина везла дитину до дитсадка півгодини, зараз дістається за 10 хвилин. Дуже задоволені. Дякуємо тим, хто виділив кошти на ремонт шляху», – подякував місцевий мешканець Володимир Борщевський.

«Я був у шоці, коли побачив оновлену дорогу», – не приховував емоцій криворожанин Юрій Колос, який приїздить в село до батьків.

Радіють й жителі села Велика Костромка. Вони тепер із задоволення рухаються вулицею Центральна. На ній – новий асфальт і розмітка, вздовж – дорожні знаки й освітлення.

«Дорога, наче у столиці. Можна їздити й не перейматися за ходову частину автівки. Моїй машині більше 40 років – якби всі такі шляхи якісні, бігала б ще стільки ж», – сказав водій Микола Романенко.

На відремонтовані дороги підрядники дають п'ятирічну гарантію. В іншому випадку ліквідовуватимуть дефекти власним коштом.

План на 2018-й рік – привести до ладу майже 130 доріг в межах населених пунктів.

Зеленодольська ОТГ утворилася у 2015-му. Наразі до її складу входять місто Зеленодольськ та села Мала Костромка, Велика Костромка й Мар’янське. Населення – майже 20 тисяч.

У Зеленодольську...

  ... капітально відремонтували вулицю Садова.

 «Раніше цю вулицю намагалися оминати, тепер їздимо тільки нею. Котиш і насолоджуєшся. Це як смачний хліб їсти», – побажав Сергій Браганець.

 Їхати - одне задоволення.

Розмітка для пішоходів.

 З новим покриттям....

 ....і вулиця Наталії Малаєвої.

Встановили  бордюри.

  «Коли виїхала дорожня техніка, ми не могли повірити своїм очам. Як-то кажуть, дочекалися. І хоча машини гриміли й пилили, ми витримали. Адже розуміли: це все заради гарної дороги», – поділилася Ольга Бурова.

 Нарешті спекалася ям вулиця Високопільна...

 ....в селі Мала Костромка.

«Я був у шоці, коли побачив оновлену дорогу», – не приховував емоцій Юрій Колос.

 Радіють й жителі села Велика Костромка.

Вони тепер із задоволенням їздять

... вулицею Центральна.

  «Дорога, наче у столиці. Можна їздити й не перейматися за ходову частину автівки. Моїй машині більше 40 років – якби всі такі шляхи якісні, бігала б ще стільки ж», – сказав Микола Романенко.

Дорога рівна....

 .. з розміткою...

 ...з дорожніми знаками.

У 2018-му в Зеленодольській ОТГ Дніпропетровська ОДА капітально оновила чотири комунальні дороги

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux