Опубліковано 13 січня 2021 року, 13:30

У Зеленодольській громаді модернізували тренувальну базу для веслувальників

Веслувальники Зеленодольської міської громади отримали сучасну базу для тренувань. Окрім відремонтованого приміщення – нові байдарки та каное, весла, жилети. А ще – два професійні тренажери. На все витратили понад 1 млн грн. Про це розповіли в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

«Успішне втілення реформи децентралізації – частина незворотного процесу європейської інтеграції України. Тепер у громад набагато більше можливостей розвиватися на власний розсуд. А ще – залучати фінансування з різних джерел. Тож території можуть реалізовувати потужні проєкти. Наприклад, у Зеленодольській громаді для модернізації спортивної бази використали кошти із різних «кошиків». Це і грант від програми DOBRE/USAID, і місцевий та обласний бюджети. Долучилися і підприємства громади», – зазначили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

Водно-веслувальній базі у Зеленодольську – понад півсторіччя. Там тренуються вихованці місцевої ДЮСШ. Найменшим – 10 років. Школа підготувала багатьох учасників і призерів Олімпійських ігор, світових та європейських турнірів.

Базу давно не оновлювали. Будівля погано опалювалася. Спортсменам не вистачало й човнів – доводилося тренуватися почергово.

Після ремонту в приміщенні тепло. Там осучаснили роздягальні, тренерські, тренажерну залу. Закупили нові меблі, спортивне обладнання й інвентар. Придбали байдарки та каное – всіх типів. Тепер у спортсменів є різні човни: четвірки, двійки, одиночки. Вперше вони мають і професійні тренажери – для веслування на каное та байдарці.

«Пишаємося нашими веслувальниками. Вони прославляють і рідний край, і Україну на міжнародній арені. Намагаємося створити для спортсменів гідну тренувальну базу. А ще – долучати до здорового способу життя якомога більше юні, – сказав Зеленодольський міський голова Дмитро Невеселий. – Маємо ще декілька проєктів з розвитку спорту в громаді. Так, у найближчих планах – облаштувати сучасний баскетбольний майданчик. Нині шукаємо джерела фінансування. Вже подали декілька заявок на участь у грантах».

Загалом на Дніпропетровщині – 86 територіальних громад.

Тепер у веслувальників Зеленодольської громади – сучасна база для тренувань

Окрім човнів, для них закупили і два професійні тренажери


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux