Опубліковано 18 жовтня 2020 року, 13:15

У Волоській школі відкрили новий корпус 

У Волоському відкрили новозбудований корпус місцевої школи. Там – сучасні лабораторії для опанування природничих дисциплін, майстерні, актова й спортивні зали. Триповерхову яскраво-синю будівлю увінчує скляний трикутний дах обсерваторії. Волоська школа – частина програми Президента України «Велике будівництво», наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«За програмою «Велике будівництво» зводимо та реконструюємо навчальні й медичні заклади, спортивні об’єкти у різних куточках області. У Волоському – відкрили другий корпус місцевої школи. Там – сучасні кабінети біології, фізики, хімії. Є і лабораторії, майстерні для уроків праці та обсерваторія для занять з астрономії. А ще – актова і дві спортивні зали. Все – для опанування нових знань та креативу», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Про новий корпус учні Волоської школи мріяли давно. В основній будівлі не вистачало кабінетів для практичних занять із фізики, хімії та біології. Ані актової, ані спортивної зал. Не було навіть вбиральнь.

Натомість тепер у школярів – ще один, модерновий та яскравий триповерховий корпус, з’єднаний з основною будівлею зручним переходом. Його звели за сучасними технологіями енергозбереження.

Всередині – безліч жаданих цікавинок. У кабінеті хімії – спеціальні парти для лабораторних робіт. Завезли і посуд та реактиви. У вчителя – великий демонстраційний стіл, на якому зручно проводити різні досліди.

Зручні меблі і в класі фізики. До кожної парти провели електрику – для практичних занять. У кабінеті біології – інтерактивна панель. Незабаром завезуть ще одну, а також дві мультимедійні дошки. Їх встановлять в інших природничих класах.

«Чекаємо і на електронні вимірювальні прибори для уроків фізики, і на цифрові та навчальні мікроскопи, і на устаткування для майстерень. Для дівчат – швацькі машинки та оверлок, для хлопців – цілий арсенал верстатів, інструментів та наборів для роботи з деревиною. А ще – гончарне коло та піч для просушки і випалу кераміки, – розповіла директорка Тетяна Басенко. – Все обладнання закуповуємо місцевим та обласним коштом. Нарешті діти зможуть «прощупати» природні явища власними руками, а не просто подивитися досліди в інтернеті». 

На останньому поверсі облаштували обсерваторію. Там проходитимуть уроки астрономії. Вже закупили телескоп, невеличкі диванчики та м’які крісла-трансформери.

 Простору актову залу зробили з шумоізоляцією, аби не заважати проводити заняття в сусідніх класах. Там установили крісла, музичне обладнання. Буде і електронне піаніно Yamaha з безліччю різних функцій.

Облаштували дві спортивні зали. Велику – для гри у міні-футбол, баскетбол, волейбол, теніс. І малу – для кікбоксингу. Вже завезли інвентар: козли, мати, корзини, боксерські груші, шоломи, рукавички. Ще привезуть ворота і шведські стінки.

Створили умови і для занять спортом на вулиці. Там звели 4 нові майданчики – з біговими доріжками, тренажерами.

Нині у Волоській школі – 150 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux