Опубліковано 23 липня 2020 року, 10:06

У Волоській школі готують до відкриття новий корпус 

У Волоському – велике будівництво. Там звели «з нуля» новий корпус місцевої школи. Нині у розпалі – внутрішнє оздоблення кабінетів та залів. На подвір’ї планують звести декілька спортивних майданчиків. Із ходом будівництва ознайомився голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Волоська школа – частина проєкту Президента України «Велике будівництво». За цією загальнонаціональною програмою будуємо та реконструюємо в різних куточках області навчальні і медичні заклади, дороги і спортивні об’єкти, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – У Волоському готуємо до відкриття другий корпус місцевої школи. Нарешті учні матимуть власні актову та спортивні зали, лабораторії для занять із природничих дисциплін. А ще – обсерваторію для уроків астрономії».

На новий корпус у школярів Волоського – всі сподівання. В основній будівлі приміщень не вистачає. Там немає актового та спортивного залів. Відсутні кабінети для проведення практичних та лабораторних робіт. Навіть туалети – і ті лише на вулиці.

Нині триповерхова будівля нового корпусу – із готовим фасадом, покрівлею та вікнами. Змонтували і підйомник для дітей з інвалідністю.

Зараз будівельники облаштовують перехід – для з’єднання двох корпусів закладу. Всередині прокладають внутрішні комунікації. Шпаклюють і фарбують стіни у кабінетах. В актовій залі монтують каркас під акустичні плити з гіпсокартону. Вони «поглинатимуть» гучні звуки. У майбутніх вбиральнях кладуть кахель.

У новому корпусі облаштували дві спортивні зали – велику та маленьку: для ігрових і силових видів спорту. Там залишилося пофарбувати стіни.

«Вже готова теплотраса. Нині завершуємо прокладати зовнішні мережі електропостачання. На черзі – реконструкція твердопаливної котельні закладу. Тепер вона опалюватиме обидві будівлі. Тож замінимо котли на більш потужні», – розповів підрядник Олександр Матвієнко.

Підрядники планують територію навколо новозбудованого корпусу. Частину її заасфальтують, решту облаштують тротуарною плиткою. Школярі матимуть 4 спортивні майданчики, бігові доріжки. Там установлять тренажери і альтанки.

Волоська школа – на 200 учнів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux